FLASHBACK FRIDAY | Een feestje bouwen met afbreekbare opsmuk

Sfeerverhogend strooigoed met een hoger duurzaamheidsgehalte

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Vrouw die confetti wegblaast uit haar handen

FLASHBACK FRIDAY: In de afgelopen jaren hebben we zoveel toffe inspiratie gedeeld. Dat verdient het gewoon om opnieuw in de spotlights te staan. Let’s go (flash)back to: de biologisch afbreekbare versiertoer. (origineel artikel 18 juli 2019)

Als je wat te vieren hebt, heb je natuurlijk ook wat te versieren. En dan kan je nauwelijks te veel confetti, glitter en schmink in je arsenaal hebben zitten. Totdat je je realiseert dat die feestelijke snippers en prutjes vaak vol zitten met plastic en chemicaliën. Ze zijn dus bar slecht voor de natuur, want uiteindelijk komt het allemaal op de grond of in de wereldzeeën terecht. Het feest toch niet echt lekker als je elk glittertje moet opvangen, als het überhaupt al mogelijk is…

Op Burning Man hebben ze zelfs alles wat zo ongecontroleerd weg kan wapperen, veren inkluis, op de zwarte lijst staan vanwege hun Leave No Trace beleid. Voor andere evenementen zijn er zo langzamerhand gelukkig genoeg innovatieve decoratieve alternatieven op de markt. Ga je mee op de biologisch afbreekbare versiertoer?

Mind your makeup

Een beter milieu begint bij jezelf, en deze versiertoer begint dan ook met de persoon in de spiegel. Op het eerste gezicht heeft facepaint geen schadelijke gevolgen voor de wereld, maar schijn bedriegt. In veel schmink zitten namelijk chemische stofjes die na het feest van de huid worden gewassen of geveegd. Die zijn niet alleen schadelijk voor het milieu, maar ook voor de dieren waar deze producten vaak op worden getest en soms zelfs voor de allergische mensenhuid.

Voor natuurlijke schmink kan je terecht bij Namaki. Het is wel een ander soort schmink dan je gewend bent, op een vetbasis. Het is even oefenen om er net zulke mooie creaties van te maken.

Potje met gouden glitters

Glitter that doesn’t litter

Wat ook wel eens op het gezicht wil shinen, is glitter. Niet iedereen is er weg van. Het (onverwacht zeer succesvolle) Ship Your Enemies Glitter noemde het zelfs de ‘herpes van de hobbywereld’. Aan de andere kant bestaan er genoeg glitterfans op deze wereld om deze wereld te sparen met de heilige graal aller glitteraars: een biologische glittersoort.

De Deense distributeur EcoSparkles is duidelijker over de herkomst en schrijft dat de producent BioGlitter in maart 2019 ‘s werelds eerste 100% plasticvrije glitter lanceerde.

Vetter met confetti

Wanneer het op het juiste moment wordt afgeschoten, maakt confetti in één klap je feest. Vet! Maar net zoals met de geest en de fles, krijg je de confetti maar lastig terug in je kanon. Op buitenterreinen kies je dus voor biologisch afbreekbare confetti, zoals Rozenblaadjes, Bio-Confetti van rijst of maïs, met bloemzaden gevulde Groeiconfetti of met eigen tekst personaliseerbare Bladconfetti.

Als je het binnen gebruikt, realiseer je dan dat confetti overal naartoe verdwijnt en lastig opruimen is. Mocht het nat worden, ben je nog verder van huis, want dan kan het vastplakken, glad worden en kleur afgeven op de vloer.  Dus… geen plastic kopen, hè 😉

gespot | event inspiration | Bio-Confetti-2