Venues

Bij Kontakt der Kontinenten is duurzaam events organiseren vanzelfsprekend

Niet opgelegd, maar ‘van binnen uit’

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

We moedigen het duurzaam organiseren van events absoluut aan. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel locaties die het duurzame gedachtegoed omarmen. Echter zijn er maar weinig die het geloof in een betere wereld in hun DNA hebben zitten.

Kontakt der Kontinenten is gelukkig zo’n locatie. Dat komt voort uit hun verbondenheid met de wereld. Vroeger als missiehuis en klooster, waarvan het maatschappelijk verantwoord ondernemen nog steeds voelbaar is in de dagelijkse werkzaamheden en invulling van events. Geen geitenwollensokken-geneuzel, maar creatieve toepassingen, slimme oplossingen en vooral heerlijk eerlijk!

Gasten op verantwoorde wijze laten genieten

Kontakt der Kontinenten wil gasten niet alleen nú van onze wereld laten genieten, maar ook in de toekomst. Logisch eigenlijk. Want wie oog heeft voor de wereld, heeft ook oog voor de omgeving.

Als trotse bezitter van het Green Key Gold Certificaat gaat deze locatie in haar duurzame bedrijfsvoering veel verder dan de wet vereist. Met deze hoogst haalbare classificatie van hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven binnen onze branche, ben jij als opdrachtgever verzekerd van een locatie die goed handelt… richting de wereld én richting jouw gasten!

Kontakt der Kontinenten - CE-kapel
Kontakt-der-Kontinenten-missiehuis- luchtfoto
Kontakt der Kontinenten -steyl-theater
Kontakt der Kontinenten - Restaurant
Kontakt der Kontinenten - Sint-Jan-zaal-theater-7
Kontakt der Kontinenten - India-u-vorm

Waar te beginnen…

Op diverse vlakken zet Kontakt der Kontinenten zich in voor een duurzame organisatie van meetings en events. We zetten de belangrijkste onderdelen onder elkaar.

Laat het maar stromen met Water voor Water

Met het eigen project Water voor Water draagt de locatie bij aan het realiseren van schoon drinkwater op plekken waar dat niet vanzelfsprekend is. Voor elke fles gekoeld en gezuiverd huiswater dat aan  gasten wordt geserveerd, schenkt Kontakt der Kontinenten een bijdrage aan MADE BLUE. Zo wordt per fles voor 1.000 keer zoveel drinkwater gezorgd in landen waar permanent waterschaarste heerst, zoals Ethiopië, Ivoorkust en Senegal.

Kontakt der Kontinenten - Water voor Water

Hotels for Trees & Meetings for Trees

Kies jij als opdrachtgever voor een duurzaam verblijf en wil je een overnachting of bijeenkomst (gedeeltelijk) qua CO2-uitstoot laten compenseren? Sla dan de kamerschoonmaak bij meerdaagse overnachtingen over. Voor elke kamer die niet hoeft te worden schoongemaakt, wordt één nieuwe boom geplant. En als boeker van bijeenkomsten kan je aangeven of je bomen wilt laten planten. Samen voor een groenere wereld.

Extra bijzonder; de real-time resultaten voor Hotels for Trees (1931 bomen ten tijde van schrijven) en Meetings for Trees (160 bomen) zijn live zichtbaar. Super transparant, daar houden we van!

Kontakt der Kontinenten - Buiten-vergaderen_1

Lokale food inspiratie met Jimmy Loves Food

Ook het culinaire aanbod is duurzaam. De keukenchefs laten zich door hun leverancier Jimmy Loves Food inspireren en adviseren in de samenstelling van de menukaart. Zo wordt gekeken naar welke producten in het seizoen beschikbaar komen en wat lokaal te halen valt. Liever een goed alternatief uit de provincie Utrecht, dan een ingrediënt uit Zuid-Amerika. Jimmy Loves Food laat per kwartaal zien wat de bespaarde foodmiles van deze alternatieven zijn. Nice!

Kontakt der Kontinenten - Diner (Jimmy Loves Food)

De koek is nog lang niet op met De Koekfabriek

De koeken smaken naar meer. Niet alleen omdat ze erg lekker zijn, maar omdat ze ook nog eens maatschappelijk verantwoord zijn gebakken door het team van de Koekfabriek dat bestaat uit bijzondere koekenbakkers; mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In het verlengde daarvan komt het gebak van de Bijzondere Taartenfabriek.

Oma’s Soep is het beste recept tegen eenzaamheid

Bij elke bijeenkomst genieten gasten van het uitgebreide lunchbuffet waar Oma’s Soep onderdeel van is. Dat zijn heerlijke verse soepen en maaltijden naar het authentieke recept van oma. Maar nog interessanter; de opbrengst wordt gebruikt om eenzame ouderen blij te maken. De stichting organiseert namelijk in verschillende steden door het hele land wekelijks activiteiten waar jong en oud worden samengebracht om eenzaamheid tegen te gaan.

‘We give a shit’ met The Good Roll

Als je deze duurzame shit echt serieus neemt, dan werk je samen met The Good Roll. Hun missie is om in de hele wereld in veilige en schone toiletten voor iedereen te voorzien. Op verschillende plekken binnen de vergader- en evenementenlocatie wordt gebruikgemaakt van het duurzame en boomvriendelijke hygiënepapier. Zelfs de rollen papier in de keuken komen hier vandaan.

Kontakt der Kontinenten - The Good Roll

Biologisch en fairtrade linnen met Blycolin

Voor de handdoeken en het linnengoed heeft Kontakt der Kontinenten gekozen voor de duurzame Pure Eco lijn van Blycolin; biologisch en Fairtrade linnen. Goed bezig!

Met OV tot de voordeur en volop elektrisch laden

Nee, Kontakt der Kontinenten ligt met zijn bosrijke omgeving niet tegenover een station. Maar wees gerust; in slechts tien minuten word je met de bus vanuit Centraal Station Amersfoort voor de deur afgezet. Kom je toch met de auto (carpoolen natuurlijk), dan is er voor elektrische auto’s volop gelegenheid om de auto op te laden.

Kontakt der Kontinenten -Opladen

Hergebruik van materialen

De duurzame gedachte is in alle werkzaamheden opgenomen. Moet er iets worden vervangen? Dan kijken ze eerst of het kan worden hergebruikt. Zo zijn oude restauranttafels al door een sociale werkplaats gerecycled tot plantenbakken en krijgen materialen zoals flipoverdoeken, vlaggen en bedrijfskleding een herbestemming.

Buiten vergaderen voor frisse energie

Met 25 zalen met capaciteit van 2 tot 220 personen én 130 hotelkamers heeft Kontakt der Kontinenten alle ruimte voor jouw meeting of event. Eén van de voordelen van het conferentiehotel is de grote bostuin die achter de locatie ligt. Daardoor kan je lekker buiten vergaderen op één van de buitenplekken die vast aanwezig zijn. Neem plaats op de poefjes, gebruik het flipovervel dat aan de bomen hangt en ga los met je brainstorm. Op deze manier wordt je als groep gestimuleerd om niet de hele tijd binnen (met airco of verwarming) te zitten, maar in de frisse buitenlucht jouw event voort te zetten.

Tja, als je dit zo leest, dan zit er toch niets anders op dan Kontakt op te nemen met Kontakt der Kontinenten?

Kontakt der Kontinenten -Buiten-vergaderen-palaverplek

Beeld: Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten