Bierstachelen van Peaky Hats, dit rokende biertje steelt de show

Een 0,0, IPA, van de tap? Nee, doe mij maar een gestacheld biertje!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Elke eventmanager is wel op zoek naar dat ene verrassende idee, waar na het event nog lang over gesproken wordt.

Vaak wordt er heel groots gedacht, maar soms zit het juist in toffe, kleine dingen. Peaky Hats bezorgt met bierstachelen een heerlijk lauwwarm (!) biertje die je niet zomaar vergeet.

Zo doe je ‘t

Bierstachelen is een van oorsprong Zuid-Duitse traditie, ontstaan bij smederijen. Het wordt altijd gedaan bij donkere bieren, zoals een Quadrupel of Bokbier, omdat hier restsuikers in zitten. Om het bier te stachelen heb je een pook met een stalen kogel nodig; de bierstachel. Deze verhit je eerst kort met een kleine gasbrander, en dompel je daarna onder in het bier. Hierdoor gaan de restsuikers karamelliseren en komen er heerlijke aroma’s vrij: het warme schuim komt op en krijgt een zacht zoete smaak.

De Peaky Beer Bar

Peaky Hats of sfeermakers? Wij zien het verschil niet. Het bedrijf bedenkt en creëert totaalconcepten voor zakelijke events. De essentie is om iets neer te zetten, dat écht een beleving is. En dat lukt ze goed, door zowel styling als entertainment, muziek & bars te combineren in de stijl van Roaring Twenties, Great Gatsby, Peaky Blinder en meer. Bekende thema’s, maar wel echt premium ingevuld en dat onderscheid Peaky Hats van vele aanbieders!

Uiteraard is hun Peaky Beer Bar niet te missen. Maak kennis met “​een nieuw entertainment concept, dat inspeelt op de toenemende vraag naar speciaalbier tijdens evenementen,’ aldus de website. Wat deze speciaalbier proeverij écht tot een beleving maakt? Het bierstachelen natuurlijk, want dat steelt pas echt de show. Natuurlijk lekker in de koude wintermaanden, maar ook verrassend interessant én smaakvol wanneer de zon schijnt. Oftewel… we kunnen bier(stachelen) warm aanbevelen!

Vrouw bierstachelen Peaky Hats- Koen de Haas Bierstachelen Peaky Hats | Koen de Haas

Beeld: Jelle Draper, Koen de Haas, Peaky Hats