Verlost van bierdopjes, tentharingen en meer na festival door magneetmachine

Nederlandse uitvinding om trots op te zijn

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Het festivalseizoen is in volle hevigheid losgebarsten. Voor ons zijn dit de mooiste maanden, want waar goede festivalorganisatoren, enthousiast publiek en fijne leveranciers samenkomen, is ongetwijfeld veel inspiratie te vinden.

Helaas is dat niet het enige, want hoe goed ieder festival ook zijn best doet om het afval tot een minimum te beperken… er blijft altijd nog genoeg achter op die duizenden vierkante meters festivalweide. Gelukkig is er sinds enkele weken de Festivalmagneet die alles van metaal moeiteloos verwijderd.

Cleaning with a meaning

Herman Eskes, eigenaar van Eskes Cleaning, is al twintig jaar een innovator als het gaat om schoonmaken van evenementen. Zo ontwikkelde hij een tijd terug de Zuigmachine die inmiddels tal van grote festivals en evenementen in Nederland, maar ook buitenlandse festivals zoals British Summertimes in Hyde Park London en Parklife Manchester heeft geholpen. Zelfs Discovery Channel had interesse om er een aflevering over te maken.

Herman: “Ik ben vorig jaar grotendeels met de werkzaamheden gestopt, maar er waren nog een aantal ideeën die ik wilde ontwikkelen. Zoals de magneetmachine; daar is een enorme behoefte aan. Hij haalt moeiteloos alle bierdopjes, platgetrapte blikjes en tentharingen tussen het gras vandaan. Er komt zoveel van de machine af, daar schrok ik zelf de eerste keer van.”

“De Festivalmagneet is niet alleen interessant voor festivals, maar wat te denken van al die plekken waar in de zomervakantie kinderdorpen van hout worden gebouwd. Het stikt daar van de spijkers. Wedden dat we er honderden van kunnen opsporen?”

Eskes Cleaning_zijkant machine
Zuigmachine Eskes Cleaning

Gepassioneerd ondernemen

We vinden deze en ook eerdere innovaties erg tof. Nog gaver is het om bij Herman te horen dat die echt liefde heeft voor zijn vak. “Ik heb 18 jaar lang geen website gehad. Dat was niet nodig, want het was echt mond tot mond reclame. Ik vind het heerlijk om nu, nu ik enkele machines heb verkocht, nog steeds mee te helpen en als een opa advies te geven. Dat is toch veel belangrijker dan het geld op de bank uitgeven.”

Benieuwd naar de Festivalmagneet, check hier voor meer info.

Beeld: Kreunen Multimedia