Be The Disco Ball is schitterende act als opening of voor tijdens het feest

Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Wat vinden we ons werk toch leuk. We vonden het tijd om eens lekker te speuren naar een inspirerende act die jouw event extra shine geeft. Stop maar, we hebben hem gevonden.

Be The Disco Ball biedt verschillende acts waarin weerspiegeling centraal staat. En geloof ons… dat ziet er heel gaaf uit!

Dancing Light Shows

In 2018 dacht eigenaar Ceciel van Slobbe: “Jeetje, wat is er mogelijk als je een kostuum maakt van stukjes spiegel?” In Nederland bestond het nog niet en wat er buiten de landsgrenzen te vinden was, bood een matig effect. Met de kennis van lampen en een flinke dosis energie werd al snel het eerste pak gemaakt. Daar bleef het niet bij, want inmiddels zijn er zes spiegelpakken, waarvan twee in ‘vliegende vorm’.

Trekt een danser zo’n pak aan, zet deze op het podium (of hangend in de lucht) en al snel vindt er schouwspel plaats waar bewegingen, kostuum en licht samenkomen op de muziek. Oftewel, een menselijke discobal. Waarbij niet de lichtoperator, maar de danser het licht door de hele zaal laat schijnen.

Neon, prisma en openingen

Naast de spiegelpakken heeft Be The Disco Ball ook andere pakken, waaronder een variant met neon gekleurde stenen (die met UV-licht een enorme glow geven) en eentje gemaakt van prisma’s. Schijn je daar met wit licht op dan komen daar allemaal gekleurde reflecties vanaf. Hoe tof is dat?!

De acts zijn los te boeken om freestyle op te treden op het podium, op een showblok in de zaal of hangend in de lucht. Maar het is ook mogelijk om als volwaardige openingsact in te zetten, optioneel zelfs compleet met violist en zangeres. Het licht loopt dan via een timecode synchroon met de muziek voor maximale visuele effecten. Als dat geen gegarandeerd wow-moment oplevert…

Beeld: Jaap Beyleveld