BAR-PRAAT met Sanne Krijnen (Blue Rhapsody)

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Barpraat - Sanne Krijnen - Barbara van Baarsel - inspiratie - interview - Blue Raphsody - corona

Natuurlijk houd ik van festivals en events, maar ik kan ook vreselijk genieten van een stevige kroegentocht. Om met de eerste hoge noten van ‘I’m so excited’ mee te zingen op de bar. Ja, Bar op de bar. Het lijken vervlogen tijden, maar ik heb er vertrouwen in dat het in de toekomst weer doodnormaal zal worden. Niks ‘nieuw normaal’, niks ‘ik zoom je’ en ook geen ‘Woningsdag’. Gewoon samen. Dansen. Zingen. Genieten. Met een biertje, een lach en soms een traan.

In die opmaat babbel ik alvast met gepassioneerde mensen uit ons eventvak in de digitale bar. Ik sta nu dus even niet óp de bar, maar erachter, om te horen hoe het nu écht gaat met iedereen. BAR-PRAAT dus.

Sanne Krijnen

Sanne Krijnen staat bovenaan op mijn lijstje. Waarom? Ik ken (en volg) hem zo’n jaar of tien en ik vind zijn passie en gedrevenheid symbool staan voor de nieuwe generatie van het eventvak. Hij dúrft tenminste te pionieren en in de spotlight te staan. Dat doet hij als accountmanager bij de Blue Rhapsody, een van de varende eventlocaties van Constant in Beweging, én als bevlogen lid van de G14.

We schenken een Tripple in voor mister Krijnen, terwijl hij uitkijkt op het schip de Jules Verne. Zelf neem ik aan mijn keukentafel een Radler. En daar horen natuurlijk bitterballen bij. Op Spotify zetten we Happy van Pharell Williams aan. Sanne: “Al is het een moeilijke tijd, dit nummer zweept je altijd op!”

Barbara: “Zie je dat zo, is het een moeilijke tijd voor je?”
Sanne: “Eerlijk? Elke dag is een feest. Ik ben veel thuis bij mijn zoontje. Mijn meisje werkt als IC-verpleegkundige i.o. en dan krijg je wel een ander perspectief mee. Ze werkt overigens iets meer dan normaal en onze zoon kan een dag in de week naar de opvang. Dat was even wennen, maar we roeien met de riemen die we hebben en dat gaat eigenlijk best goed.”

Barbara: “Denk je dat veel mensen uit onze sector er ook zo in zitten?”
Sanne: “Ik denk dat heel veel mensen in onzekerheid leven, niet goed weten wat ze moeten doen. En vervolgens duiken ze in nieuwe concepten, schieten ze met hagel. Ik zou geen paniekvoetbal spelen, maar voor een strijdplan gaan! Gedegen, maar wel realistisch.”

Barbara: “En, ligt dat strijdplan er al voor Constant in Beweging?”
Sanne: “Ja! We gaan onze ideeën intern afstemmen. Dan wachten we nog even de persconferentie van Mark Rutte af en scherpen we het aan.”

Barbara: “Wat verwacht je te horen van de regering vanavond?”
Sanne: “Ik verwacht dat ze de maatregelen niet zullen versoepelen. Volgens mij zijn we hier nog niet klaar mee. Misschien zeg ik dat omdat mijn vriendin op de IC werkt, dat kan. Nederland is superslim geweest en heeft snel geschakeld; klaar om een mogelijke klap op te vangen. Toch weet ik niet zeker of dit wel dé golf was. Maar goed, ik ben geen deskundige, dus ga gewoon door met waar ik goed in ben.”

Barbara: “Vertel eens, wat ben je dan nu aan het doen?”
Sanne: “Een offerte aan het maken!! Voor 14 juni 2021…”

BlueRhapsody_01-blue rhapsody - interview - varende event locatie

Barbara: “Dat is veelbelovend. Wat fijn. Ik zie ook dat je online goed zichtbaar bent door interviews te doen via Zoom. Gaat dat goed?”
Sanne: “Ik weet het eerlijk gezegd niet. Ik vind het lastig omdat het totaal iets anders is dan wat ik normaal doe. Tijdens een gesprek ontvang ik leuke reacties. Online niet eens zo veel, maar misschien raken mensen een beetje moe van het reageren op social posts. Het is mijn doel om de mensen die ik spreek niet uit het oog te verliezen. En dat lukt in ieder geval!”

Barbara: “Wat is het meest opvallende dat je gehoord hebt in zo’n gesprek?”
Sanne: “Niet iets specifieks, maar ik proef wel de tendens dat mensen het zat zijn om negatieve berichten te horen. Ze willen iets wat een glimlach geeft..”

Barbara: “En waar krijg jij een glimlach van?”
Sanne: “Van het feit dat wij hartstikke in beweging zijn!! We zijn druk met het onderhoud. De eerste opdrachtgever na deze crisis heeft een schip om door een ringetje te halen, echt! Dat is natuurlijk altijd zo, maar dit is nóg een niveau hoger.”

Barbara: “En als we dan toch dat paaltje slaan… wat zal na deze periode versneld gemeengoed zijn volgens jou?”
Sanne: “We zijn verwend met z’n allen. Ik denk dat we door deze crisis weer meer gaan waarderen. Meer op inhoud, en niet op spullen. Relaties worden waardevoller en gesprekken intensiever. En voor ons vak hoop ik dat mensen een bijeenkomst ook echt beleven, hoe groot of klein het ook is. Dat ik mezelf er niet meer op betrap dat ik met mijn mobiel bezig ben, maar echt luister naar de spreker.”

Barbara: “Mijn drankje is op. Wil jij nog iets?”
Sanne: “Ik houd het bij deze Tripple, maar hopelijk zien we elkaar snel weer in het echt; dan proosten we op live!”

Beeld: Sanne Krijnen, Blue Rhapsody