Venues

Aha, dus daarom kiezen opdrachtgevers voor Blue Rhapsody als eventlocatie!

Opdrachtgever ABB vertelt over aankomend event

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Wat is het fijn dat een groot deel van de zakelijke events weer kunnen plaatsvinden. Maar wat is het nog fijner dat er opdrachtgevers zijn die het vertrouwen hebben om die events te organiseren.

Wij vroegen Constant in Beweging of de aanvragen inmiddels toenamen (jazeker) en of we een opdrachtgever mochten interviewen om te vragen waarom de keuze op één van de schepen is gevallen.

Blue Rhapsody boot varende eventlocatie

Kies eens voor een schip als eventlocatie

Zodra wij een event organiseren gaat de gedachte al snel uit naar een vaste locatie. Zonde, zo weten we uit ervaring. Pas als je van de gebaande paden stapt besef je wat de unieke mogelijkheden zijn van een schip. We noemen de optie om regionaal naar de doelgroep toe te gaan, tijdens het event te varen voor een gevarieerde omgeving of het gebruiken van de talloze scheepsvaart-metaforen voor het eventconcept.

Maar goed, dat kunnen wij wel vinden. We zijn meer benieuwd waarom een organisatie voor een varende eventlocatie kiest. Wat volgde was een mooi gesprek met opdrachtgever Harro de langen, Marketing Manager Electrification business bij ABB.

Harro de Langen

Wat voor event organiseren jullie?

“We gaan in november een zevendaagse tour organiseren, waarvan vier dagen in Nederland en drie dagen in België. Elke dag ontvangen we halverwege de middag regionale installateurs die gaan genieten van een talkshowsetting die wordt voorgezeten door Rob Kamphues. Vervolgens gaan we al varend borrelen; een mooi moment om onze klanten echt te ontmoeten. Onze branche kenmerkt zich door de vele contactmomenten tussen groothandels, fabrikanten en installateurs, zodat iedereen van de laatste ontwikkelingen en producten op de hoogte is.”

Waarom heb je gekozen voor Blue Rhapsody als varende eventlocatie?

Blue Rhapsody heeft een prachtige uitstraling en inrichting; het is echt een uitnodigende locatie. Daarnaast is de inhoudelijke show en het eten en drinken tijdens dit event erg belangrijk en ik weet dat dat op dit schip op een hele goede manier kan plaatsvinden. Op het ene deck is een volledig podium en theateropstelling aanwezig, terwijl je op het andere deck door de grote raampartijen geniet van een prachtige omgeving. Dat maakt varen op dit schip tot een unieke ervaring. En, niet onbelangrijk, er hangt veel ABB-technologie in, waardoor het schip haast een drijvende showroom is.”

Blue Rhapsody boot varende eventlocatie

Ik heb begrepen dat dit event al een tijd ‘in de boeken’ staat. Dat is gedurfd in deze tijd.

“We willen altijd vooruitdenken, dus hebben we in scenario’s gedacht. Het idee om het op de Blue Rhapsody te doen is al een jaar oud. Toen de zorg minder belast bleek te worden, kregen we vanuit het global head office in juni een akkoord, mits we de lokale overheidsregels zouden toepassen. Zeker door het meedenken van Constant, inclusief alle aanwezige protocollen op het schip, geloofden we er in een vroeg stadium in dat we een veilig event kunnen draaien. Mocht de overheid onverhoopt beslissen dat alles weer op slot gaat, dan stellen we het uit. Daar zijn goede afspraken over gemaakt.”

Wat zijn voor jou redenen waarom meer eventmanagers voor een varende eventlocatie zouden moeten kiezen?

“Als het specifiek over Blue Rhapsody gaat; er hangt veel techniek in, zoals podium, verlichting en schermen. Vaak moet je op een locatie alles opbouwen. Hier is het bijna plug & play. Daarnaast is de locatie erg inspirerend. Heel eerlijk; heb je een zwaar informatief programma waar de focus volledig op de inhoud ligt, dan moet je je afvragen of een simpele vaste locatie niet volstaat. Maar gaat het ook om netwerken, verbinden en verwennen, dan is een schip een perfecte plek om deze doelstellingen te verwezenlijken.”

Blue Rhapsody - varende event locatie

En heel eerlijk; wat zijn de nadelen van een schip?

“Die zijn er wat mij betreft niet echt. Hooguit dat je kunt verwachten dat op een vaste locatie de parkeervoorzieningen beter zijn, maar bij Constant in Beweging regelen ze altijd dat het mogelijk is.”

Het klinkt alsof je erg uitkijkt naar het event.

“Absoluut, het is fijn om weer bij elkaar te komen en zeker op zo’n mooie locatie als Blue Rhapsody.”

Beeld: Blue Rhapsody