Venues

6 voorbeelden waarom jij jouw event naar Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal moet leiden

In gesprek met het salesteam

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Er zijn locaties die net iets meer dan een ander tot de verbeelding spreken door het bijzondere verhaal, de prachtige uitstraling of de ruime mogelijkheden. Wat ons betreft valt Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal daar zeker onder met zijn ruim 300 jaar oude geschiedenis.

Laat die locatie dit jaar drie collega’s aan het salesteam hebben toegevoegd. Zo aan het einde van 2024 zijn we erg benieuwd hoe Lotte van Rhijn, Vincent van der Voort en Daniël op den Buijsch vinden of ze een goede keuze hebben gemaakt om bij de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal aan de slag te gaan. Spoiler: Absoluut! En heel eerlijk, dat snappen we wel, als we horen welke toffe events er allemaal (gaan) plaatsvinden.

Daniël, Lotte, Vincent

De charme van de locatie

Als we vragen aan de drie Account- en Event Managers wat hun drijfveer is om bij Leidse Schouwburg -Stadsgehoorzaal aan de slag te gaan, krijgen we nagenoeg een eenduidig antwoord: beide locaties hebben een bijna magische ambiance, zo in een historische binnenstad. Je merkt aan alles dat verhalen worden samengebracht. Tijdens events en in de programmering.

Wat de samenwerking met de opdrachtgever bijzonder maakt, is dat Lotte, Vincent en Daniël gedurende het hele traject jouw aanspreekpunt zijn. Precies, geen switch van sales naar eventproductie, maar van A tot Z dezelfde contactpersoon. Weg eventuele ruis. Heerlijk!

Wij vroegen alle drie naar hun mooiste events van het afgelopen jaar.

Internationaal wetenschappelijk congres Exoplanets 5 (Vincent)

“Afgelopen jaar vond dit grote internationale congres een week lang plaats in Leiden. De historische binnenstad werd gebruikt als congreslocatie en de Stadsgehoorzaal was de main venue. Er waren sprekers en bezoekers van over de hele wereld, inclusief een lezing van de Nobelprijswinnaar Didier Queloz bij ons in de Grote Zaal. Het mooie van dit event was dat de lezing publiekelijk toegankelijk was. Zo maakten we als locatie een connectie tussen onze twee krachten: programmering en events. De volledige locatie werd gebruikt, inclusief alle subzalen en 144 posterborden, waar PHD-studenten hun onderzoek konden laten zien. Een project om trots op te zijn.”

Exoplanets 5 - lezing Didier Queloz ©Simone Both Fotograaf: Simone Both
Congres Stadsgehoorzaal | ©Simone Both Fotograaf: Simone Both

53e Huizingalezing voor het eerst in Stadsgehoorzaal (Lotte)

“Sinds 1972 wordt jaarlijks de Huizingalezing georganiseerd in Leiden door de Universiteit Leiden. Al jaren hebben we een erg fijne samenwerking met de universiteit. We vinden het daarom geweldig dat ze voor deze editie voor onze Stadsgehoorzaal hebben gekozen. Datzelfde vertrouwen vanuit de opdrachtgever ervaar ik ook tijdens de samenwerking. Ik kreeg terug dat juist het feit dat ze van A tot en met Z met één contactpersoon werken hieraan bijdroeg. We horen vaker dat er maar weinig locaties zijn die voor deze werkwijze kiezen en dat maakt mij trots.”

Twee congressen, één locatie (Daniël)

“Enkele dagen geleden organiseerden we een congres voor een opdrachtgever in de cultuursector. Zij zochten een culturele locatie en hun oog viel op ons. Gelukkig kunnen we zonder problemen twee producties naast elkaar draaien, zonder dat gasten elkaar in de weg lopen. Sterker nog; we kunnen vanaf één centrale entree, maar zelfs met twee losse entrees werken, voor nog meer gevoel van exclusiviteit. Dat is het mooie van de flexibiliteit van ons pand.”

Snelle zaalombouw voor bijeenkomst scholengemeenschap (Vincent)

“Voor een scholengemeenschap was de Grote Zaal in de ochtend ingericht voor een plenaire sessie. Toen het programma in subsessies werd voortgezet werd de locatie in slechts vier uur tijd omgebouwd naar een sit down diner voor 470 personen. Dat geeft duidelijk de flexibiliteit van ons gebouw én ons personeel weer. Alle collega’s, ook van andere afdelingen, hielpen mee om dit te realiseren. Dat is heel mooi om te zien. We hebben bij de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal een hecht team met een gezamenlijke missie: verhalen samenbrengen.”

Twintig subruimtes creëren voor scholingsdag (Lotte)

“Voor een scholingsdag voor 350 docenten was behoefte aan een locatie waar twintig subruimtes gecreëerd kunnen worden. We hebben veel subzalen, maar dit was ook voor ons niet vanzelfsprekend. We denken altijd graag mee, dus gingen we aan de slag. We hebben zalen opgesplitst, sommige gangen ingericht als subruimte en zelfs de kantoren ingezet. De opdrachtgever was erg enthousiast, vanwege onze brede inzetbaarheid. Ze vonden met name het serviceniveau ontzettend hoog. Goede service is voor ons heel belangrijk en daar werken we hard voor.”

Toekomstmuziek: internationaal congres in 2027 (Daniël)

“Hoewel de 33e Annual Meeting van de European Association of Archaeologists nog moet plaatsvinden, ben ik onwijs trots dat we dit project naar Leiden, en zo ook naar de Stadsgehoorzaal, hebben kunnen halen. Het is een omvangrijk congres, maar we hebben enorm creatief kunnen meedenken over hoe we dit kunnen organiseren. Vooral de fijne samenwerking met Pieterskerk, Universiteit Leiden en andere locaties is bijzonder te noemen. Stadsgehoorzaal is de plek waar de belangrijkste onderdelen van het congres gaan plaatsvinden. Wederom bewijs van de sterke mogelijkheden om bij ons congressen te organiseren.”

Tja, hoeveel voorbeelden wil je nog lezen om te beseffen dat Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal twee locaties heeft die je zeker top of mind moet houden voor (complexe) congressen, feestelijke diners of zelfs een knallend bedrijfsfeest.

Beeld: Simone Both