Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Stadsgehoorzaal Leiden biedt jouw event een podium

In de stad met de meeste cultuur per vierkante meter staat een pand waar velen zich aan hebben vergaapt. Wat zou er gebeuren achter die indrukwekkende zuilen? Eenmaal binnen valt er een stilte, gevolgd door een ‘wauw’. Geweldige akoestiek in klassiek-authentieke setting en met een schitterend sterrenplafond: de Stadsgehoorzaal Leiden biedt jouw evenement het podium van je dromen!

Een historisch pand in hartje Leiden. “Klinkt ingewikkeld hè,” lacht Ellen Simons, coördinator Sales en Evenementen van de Stadsgehoorzaal en de Leidse Schouwburg. “Het is allesbehalve dat, eerder het beste van beide. De details uit 1826 zorgen voor de sfeer, de hedendaagse techniek voor de magie. Qua bereikbaarheid hoef je je ook geen zorgen te maken. Onze eventlocatie ligt op loopafstand van het station, bussen stoppen voor de deur en op een steenworp afstand heb je meerdere gloednieuwe parkeergarages. Je kan natuurlijk ook komen fietsen of aanmeren per boot!”

Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal grote zaal met stoelen op anderhalve meter afstand

Classic event

Wauw, dat is nog eens een entree! Ook op andere vlakken gaat het organiseren bij de Stadsgehoorzaal volgens Ellen van een leien dakje. “In dit pand kun je werkelijk alles doen. De Grote (concert) Zaal is perfect voor een plenaire sessie van 800 man, maar maak je hem gelijkvloers je kunt er ook met 300 gasten in stijl dineren. De Breezaal, de minst gerenoveerde ruimte – en daardoor het meest authentiek – heeft een vlakke vloer. De Aalmarktzaal is akoestisch gezien een van de beste kamermuziekzalen van Europa.” De drie grote zalen zijn uiteraard te combineren met kleinere zalen en foyers. Ideaal voor je congres, beurs of relatie-evenement. En wist je dat deze onontdekte parel in Leiden ook de trotse eigenaar is van een heuse binnentuin? Hoe heerlijk is dat!

SGZ_BZ_opstelling_diner_congres - event locatie - 2 - Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal

Volledig ontzorgd

De Stadsgehoorzaal is net als haar historische zus de Leidse Schouwburg (met geboortejaar 1705 het oudste theater van Nederland!) met haar tijd meegegaan. “We zijn een full service locatie en proberen altijd net iets meer te doen dan een opdrachtgever verwacht.” Ook de praktische zaken zijn tip top in orde hier: “laden en lossen is ondanks de locatie in de binnenstad geen enkel probleem, het pand is voorzien van de nieuwste techniek en alle cateraars zijn onder de indruk van de gigantische keuken in onze kelder. Ook ons team denkt mee waar ze kan. We zijn natuurlijk ook een theater en hebben zowel de kijk als de connecties om samen met jou een onderscheidend event neer te zetten.”

LS_theaterzaal_diner_sfeer_congres - event locatie - 2 - Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal

Tussen het orkest

Hoe ze dat doen? “We kunnen je gasten bijvoorbeeld tussen de muzikanten uit een symphonie orkest laten zitten, zodat ze voelen hoe het is om aangestuurd te worden door een dirigent. Om vervolgens de link naar bedrijfscommunicatie en leiderschap te maken. Reken maar dat dat een ervaring is die hen nog lang zal heugen!” Dat klinkt ons als muziek in de oren!

Ellen is als rasechte Leidse natuurlijk helemaal fan en trots op ‘haar’ theaters. “Kom vooral een keer kijken, het is echt een sfeervolle locatie waar veel mogelijk is!”

Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal - paarse stoelen op anderhalve meter afstand van elkaar voor een scherm

Hybride events

Voor hybride events is Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal de ideale locatie. In alle zalen zijn hybride events mogelijk. Voor de techniek werken zij samen met Flowsound om voor jou het beste uit jouw event te halen.

ZALEN (6)
Grote Zaal
120
Aalmarktzaal
50
Leidse Schouwburg
120
Breezaal
45
Cornelis Schuytzaal
10
Jan Willem Schaapfoyer
26
toon alle zalen
verberg zalen

Kenmerken

 • Historisch pand in hartje Leiden
 • Klassiek-authentieke uitstraling
 • Geweldige akoestiek
 • Uitstekend bereikbaar met auto en OV

Eigenschappen

 • Ligging
  In het stadscentrum
 • Bereikbaarheid
  Bereikbaar per openbaar vervoer Nabij snelweg
 • Faciliteiten
  Binnenruimte Plug & Play Buitenruimte Tuin Catering Invalidentoegankelijk Geluidsinstallatie Eigen catering mogelijk Audio visuele middelen WIFI
 • Geschikt voor
  Bedrijfsfeest Congres Diner Gala & Awardshow Meerdaagse Bijeenkomst Vergadering

Locatie Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal

Branchenieuws van Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal

 • Stoelen van Grote Zaal van Stadsgehoorzaal krijgen een nieuw leven

  Stoelen van Grote Zaal van Stadsgehoorzaal krijgen een nieuw leven

  13 december 2021
 • Grote Zaal Leidsche Schouwburg - Stadsgehoorzaal

  Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal in nieuw jasje gestoken

  24 augustus 2022