Gastblog: Zuurstof happen tijdens je (buiten)event

Groen is goed voor het brein

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
buiten event - zuurstof - duurzaamheid - bos

Als eventprofessional heb je vaak een drukke agenda. Druk met de waan van de dag en vooral te druk voor een wandeling in de natuur of om gezond te eten. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk en maakt het je juist productiever en creatiever als je een stukje natuur aan je dag toevoegt!

Het wordt nog gemakkelijker als je dit verweeft in je volgende evenement. Want dan hebben niet alleen de gasten hier profijt van, maar is ook jouw productie-dag er één waar je extra van geniet.

Eventlocatie in het groen

Wat ik het belangrijkste vind aan een locatie is of het geschikt is voor de doelgroep en of het voldoet aan de doelstelling van het event. Maar sommige locaties bieden iets extra’s. Iets wat je van tevoren niet kunt uitleggen maar zelf moet ervaren.

Je merkt het al meteen bij aankomst. De plek is vaak middenin de natuur; je hoort ineens de vogels weer fluiten! Je merkt dat alle ruis wegvalt en er helderheid ontstaat. Met een grote glimlach op mijn gezicht loop ik zo’n locatie binnen. Wetende dat dit straks ook voor de gasten op het evenement geldt. Je snuift zuivere zuurstof op en de tijd lijkt even op pauze gezet. Juist in deze hectische tijden waarin alles 24/7 doorgaat, is het fijn om je evenement op een locatie te organiseren die zorgt voor rust. Rust waarin je gasten weer ruimte in hun hoofd krijgen en waardoor de boodschap goed tot zijn recht komt. Daarom ben ik ook zo’n enorme fan van locaties zoals Innstyle. Ook de GeWoonboot die op de rauwe locatie aan de NDSM-werf zit geeft toch het gevoel alsof je middenin een natuurgebied zit. Natuurmonumenten heeft zelfs een speciale website voor de verhuur van locaties in het groen, waarmee je tevens helpt de natuur te beschermen. 

Innstyle - event locatie - congres - aan het water - 3 Innstyle
Innstyle - event locatie - congres - aan het water - 2 Innstyle
event locatie - congres - aan het water - 4 Innstyle

Groen in je programma

Een wandeling in de natuur als onderdeel van je evenement kan de concentratie en productiviteit enorm verbeteren. Beethoven en Ernest Hemingway schreven hun creatieve genialiteit al toe aan de dagelijkse middagwandeling. Een lichte lichamelijke inspanning en een groene omgeving doen wonderen . Onze hersenen worden rustiger en gelukkiger van natuurlijke vormen. Dus waarom niet als pauze-moment, tijdens de lunch of als afsluiter op stap met een (stads)boswachter?

Goed voor je maag

Uiteraard geldt de groene gezonde gedachten ook voor de catering. Het cateringlandschap is al enorm aan het veranderen en de producten worden steeds gezonder en duurzamer . Dat draagt bij aan een verhoogd concentratievermogen van je gasten tijdens het event!

Doe dus er je groene voordeel mee tijdens de organisatie van je volgende evenement. Kies een locatie middenin de natuur, maak een wandeling in de buitenlucht als onderdeel van het programma of werk samen met een groene cateraar. De natuur is dichterbij dan je denkt.

BRKLN - 5 - Food & Drinks Fotocredits: BRKLN