Marius en de strijd tegen (Amsterdamse) plastic soep

Het toffe verhaal over duurzaamheid dat als een jongensboek klinkt

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Er was eens… een man met een missie. Op een dag plaatste Marius Smit de volgende oproep: “Ik wil een boot bouwen van plastic afval. Maar ik heb nog nooit een boot bestuurd, laat staan gebouwd. Dus help me!” De reacties volgden elkaar in rap tempo op. Met resultaat, want Plastic Whale is uitgegroeid tot een sprankelende organisatie met steeds meer trotse ambassadeurs; investeerders, scholen, bedrijven, sponsoren. Iedereen whale iets doen met Plastic Whale.

Wat begon met een visie, is inmiddels veranderd in de eerste professionele plastic fishing company ter wereld. Een social enterprise met een missie: ’s wereld wateren plasticvrij maken, door met zoveel mogelijk mensen plastic te vissen. Van dat opgeviste plastic worden prachtige sloepen en inmiddels ook skateboarden en design meubilair gemaakt. Super tof!

LEES OOK: Deze man heeft ook een aangrijpende missie

gespot - event inspiration - Pride Plastic Fishing

Een verhaal dat prikkelt

Marius vertelt op krachtige wijze zijn levenspad van visie naar vissen. Doorspekt met heerlijke anekdotes, goede visuals en vooral veel energie waardoor je op het puntje van je stoel zit. De strekking van zijn presentatie is duidelijk: het gaat over het belang van een duidelijke, prikkelende missie en flexibiliteit om in te spelen op verrassende wendingen. En over vertrouwen in je idee, in jezelf en in anderen. Over de persoonlijke tegenslagen en overwinningen. Want man, die heeft Marius absoluut beiden ervaren, vertelt hij aan de hand van een terugkerende hilarische grafiek.

gespot - event inspiration-Trash-to-Treasure-3-6930f2-original-1559655735

Op de grachten met duurzame gedachten

Het is bijna niet voor te stellen, maar het is Marius gelukt om mensen te laten betalen om op een boot plaats te nemen en de grachten schoon te maken. Je bedenkt het niet! Maar mensen vinden het geweldig. Het duurzaamheidsaspect van deze teambuilding activiteit speelt hierin een grote rol.

Dus zet Marius zeker eens in als spreker op jouw congres of ander event. Of ga met het team eens de Amsterdamse wateren verkennen in een dankbaar teamuitje. Want laten we eerlijk zijn; stiekem willen we allemaal toch met een schepnet in de weer!

Beeld: Plastic Whale