Venues

Zakelijke events in festivalsfeer mogelijk dankzij nieuw foodconcept van Nederlands Openluchtmuseum

Van congrestival tot festivalborrel

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Sinds het paasweekend is Nederlands Openluchtmuseum weer geopend voor bezoekers. Al jaren staat het museum bekend om haar ontdekkingsreis door het verleden langs meer dan 100 museale gebouwen, boerderijen en molens. Leuk en leerzaam voor gezinnen, families en vrienden, maar ook met collega’s en zakenrelaties.

Hoewel het museum al veel mogelijkheden voor corporate events biedt, wordt het lijstje nu nóg langer. De locatie heeft namelijk een nieuw foodconcept in het leven geroepen. Vanaf nu dompel je je onder in de culinaire festivalvibe.

Vier het festival met foodtrucks bij het Openluchtmuseum

Met het nieuwe foodconcept Dé Smaak Karavaan speelt het Openluchtmuseum slim in op de festivalisering van events. Dit nieuwe concept is ontwikkeld in samenwerking met cateringbedrijf Dé Smaakcateraar uit Gendt; een toonaangevend cateringbedrijf in de regio waar alles om de totaalervaring draait. Diens slogan luidt: ‘Van Hapje tot Happening’, dus of het nou gaat om een intieme bijeenkomst, ludieke zomerborrel of een zakelijk congresfestival… met veel passie en aandacht worden alle culinaire verwachtingen overtroffen. Dankzij de vier aangeschafte foodtrucks heb je direct de juiste sfeer te pakken.

Een culinaire verkenning van lokale smaakmakers

Vanuit een oude SRV-wagen worden salade bowls uitgeserveerd. In verschillende smaken en passend bij het seizoen. Een stijlvolle foodtruck doet dienst als uitgiftepunt voor broodjes met een alternatieve vleesvariant als beleg. Neem bijvoorbeeld het broodje pulled oesterzwam, met eigen gekweekte zwammen. In de pop-up keuken worden Oosterse gerechten bereid en vanuit een oude militaire veldkeuken kun je genieten van een typisch AGV’tje (aardappelen, groente, vlees). Hollandser kan bijna niet! Bereid met lokale ingrediënten én met een eigentijdse twist.

Foodconcept Openluchtmuseum
Foodconcept Openluchtmuseum

Plantaardig menu

Al een flinke tijd is het Openluchtmuseum zich bewust van de impact van een duurzame verbinding. Het menu is dan ook volledig vegan, met een optionele keuze voor vis of vlees. Iets waar wij heel blij van worden en wat, wat ons betreft, de basis zou moeten zijn op alle eventlocaties. Good job daar in Arnhem! Ook wordt er enkel gewerkt met duurzame disposables en passen de gerechten zich aan de seizoenen aan.

Van plenair tot plein

Een evenement bij Nederlands Openluchtmuseum is een beleving. Of je nou eerst in Loods Goes bijeen komt voor een inhoudelijk congres of plenaire presentatie of direct het park ingaat voor kleinere subsessies in één van de markante gebouwen. Denk aan een discussie over duurzame energie in de molen of een brainstorm in de bruine kroeg (want een goed idee past op een bierviltje). Of voer, in het kader van vitaliteit, een goed een-op-een gesprek tijdens een heerlijke wandeling door het park.

Hoe je je zakelijke event ook vormgeeft, met Dé Smaak Karavaan eindig je de dag altijd op het Picknickplein… bij de foodtrucs voor een uitgebreide borrel of een heerlijk diner. Want laten we eerlijk zijn; een betere afsluiting van een impactvolle dag is er toch niet?!