Woudschoten en KNVB Campus geven jouw event een boost (met AI)

Inspiratie genoeg op beide locaties

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Twee weken geleden organiseerden Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum en KNVB Campus het event ‘Geef je event een boost met AI!’. Wij waren erbij, en waren zeker niet de enigen. Logisch, want AI is booming en ‘didactische AI-experts’ Xander Kranenburg en Wytze de Haan kunnen je als geen ander laten zien hoe waardevol de inzet van AI is tijdens onze dagelijkse werkzaamheden.

Tel daarbij op de presentatie van Micky Jansen en Daan Ekkelenkamp van FX Agency over hoe je van een live event een immersive experience maakt en dan weet je dat het een dag vol inspiratie wordt. En dat op twee locaties die op loopafstand van elkaar liggen en maar wat graag wilden laten zien welke event-mogelijkheden er zijn. Spoiler alert: veel!

KNVB Campus

Welkom bij Woudschoten

Midden in het groen ligt Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum. Hier het terrein opkomend, voel je meteen een serene rust. Heerlijk, dan kunnen we ons als vanzelf meteen focussen op het event. Met 30 zalen, 139 hotelkamers en een groot bosrijk landgoed biedt deze locatie veel mogelijkheden voor events. Ondanks dat we tijdens het programma wat meters hebben gemaakt van ontvangstruimte naar plenaire zaal naar buffetrestaurant en er meerdere groepen meetings organiseerden, voelt het allemaal toch vrij intiem. 

In het bijzonder viel ons het buffetrestaurant Atrium op. Heel eerlijk; we kunnen ons de laatste keer niet herinneren dat we tijdens een event voor de lunch naar een restaurant gingen. Maar we komen graag een keer terug! Het ruime aanbod van warme en koude gerechten was top. Daarnaast was het heerlijk om eens zittend met andere gasten te genieten van de lunch (in het bijzonder de vegan-gerechten) én een goed gesprek. Dat is toch anders dan wanneer je staand met mensen in gesprek bent en ondertussen rondkijkt of de bediening nog met iets lekkers rondloopt.

Go with the flow met AI-workflow

De twinkeling in de ogen van Xander en Wytze verraadt hun plezier in AI. Zij hebben zich de laatste twee jaar volledig ondergedompeld in het domein van Generatieve AI en meer dan duizend uur ‘gespeeld’. Meters maken, zodat ze ons kunnen helpen met welke tools en workflows wij ons werk als event professional gemakkelijker kunnen maken. Van Chat GPT tot Happy Scribe en van Dalí tot Mid Journey. Het kwam allemaal voorbij. Gretig schreef iedereen mee, want na zo’n enthousiast verhaal wil je de dag daarna meteen beginnen.

Kom in beweging tijdens jouw event

Na al het AI-geweld was het tijd voor een korte wandeling over het landgoed richting KNVB Campus. Bijzonder om te zien hoe dicht de locaties eigenlijk bij elkaar liggen, zonder dat je dat doorhebt. Dat alles is te danken aan de natuurlijke omgeving. Nice!

Waar je bij Woudschoten de luxe en rust ervaart, sta je in de frisse uitstraling van KNVB Campus bijna te springen om actief aan de slag te gaan. Ben gerust; dat hoeft niet per se in de aanwezige sporthal of op de sportvelden. Ook tijdens een plenaire presentatie is (inter)actie zeer goed mogelijk. Dat bewezen Micky en Daan door hun nieuwe concept, Interactive Digital Decor, te laten ervaren. Hierin wordt op een groot LED-scherm gespeeld met het perspectief van het kader; anamorphic 3d genaamd. 

Daarnaast lieten ze zien hoe je op digitale wijze met polls en quizzen interactie kunt creëren met live publiek. Wat dat betreft zijn de mogelijkheden van gebruik van een LED-scherm eindeloos. De inzet is een stuk betaalbaarder geworden en je kunt gasten met een digitaal decor, in tegenstelling tot een vast decor, continu verrassen en écht meenemen in een verhaal.

Eendaags of meerdaags

Bij de borrel na afloop was één ding bij alle aanwezigen duidelijk: of je nou voor (meerdaagse) trainingen en meetings komt bij Woudschoten, voor meer events of congrestivals bij KNVB Campus of voor buitenactiviteiten en/of teambuilding bij één van beide locaties… in Zeist krijg je zeker een boost!

Beeld: Woudschoten