Concept & Strategy

Woud van Licht is het winterse indoor personeelsuitje van De Kaap met grote wou(d)-factor!

Een avond vol verwondering en verwennerij

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Wat doe je als locatie als je merkt dat organisaties geregeld aan je vragen of je naast de gave zomerse activiteiten ook personeelsuitjes in de kerst- en winterperiode kunt verzorgen? Evenementenlocatie De Kaap zag een kans en ging meteen aan de slag De uitkomst is het bijzondere concept ‘Woud van Licht’. Een indoor programma waarin je van begin tot eind wordt meegenomen in… duh, een woud van licht!

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, gaan ze eind 2024 voor een nog betere editie. Vol enthousiasme deelde Roy de Wijer, directeur van De Kaap, dat de ontwikkelingen voor de 2.0-versie inmiddels al in volle gang zijn.

“Opeens zagen we het licht”

De Kaap staat bekend om het grote terrein aan het water waar tal van toffe teambuilding activiteiten kunnen worden gedaan. Ja, dat kan op meer plekken, maar nergens anders kan je de échte Wipeout obstakels of Expeditie Robinson proeven doen. “Net als met die exclusieve licenties, willen we in alles onderscheidend zijn. Dus ook in de oplossing op de vraag van opdrachtgevers om in de donkere maanden iets moois voor hun personeel te organiseren. Na enkele brainstorms zagen we opeens het licht. We staan bekend als buitenlocatie, dus laten we buiten dan naar binnen halen.”

Magische winters spektakel

In het Woud van Licht beleef je een personeelsuitje of bedrijfsfeest vol magie. Of je nou met een wat kleiner gezelschap of met een grote groep komt; het Woud opent voor iedereen zijn deuren. Verwacht een warme, sfeervolle indoor locatie geheel in thema, met allerlei ingrediënten naar wens voor jouw onvergetelijke event.

Met in het midden een gigantische boom die tot leven komt, geniet je gedurende de avond van adembenemende lichtshows en spectaculaire acts, terwijl je culinair verwend wordt. Een woud vol warmte en sfeer, met een zorgvuldig opgebouwd verhaal dat je op verfijnde en prikkelende wijze door de avond heen begeleidt. Als dat geen feest is!

Alles onder de loep genomen voor nog meer wou(d)

“Ondanks de positieve reacties, waren we zelf erg kritisch. Ja, het was absoluut zeer geslaagd. Tegelijkertijd kon het op sommige vlakken nog beter. Zo werkten we vorig jaar met een voice-over, waardoor niet viel te improviseren op dingen die op de avond gebeurden. Dit jaar zetten we een Master of Ceremony in, inclusief twee performers. Zo komt het Woud nog meer tot leven.”

“Natuurlijk kan je het programma upgraden met extra dansacts, splash drums, silk dance en meer. Maar het basisprogramma is al sterk en gaan we dit jaar nog completer neerzetten, mede door meer live-elementen. Er zitten een paar verrassingselementen ingebouwd, waar ik nu nog niet te veel over wil zeggen. Ook naar de culinaire invulling is gekeken; daar kregen we vorig jaar onwijs veel lovende reacties over. Daarom komen ook de foodstations terug met onder andere flammkuchen, stoofpotjes en langzaam gegaard vlees van de barbecue.”

Exclusief afhuren of als onderdeel van het geheel

Waar vorig jaar nog maar één ruimte aanwezig was, zijn dat er dit jaar twee. Dat betekent dat je nog gemakkelijker met jouw gezelschap aanwezig kunt zijn tot maximaal 250 of 500 personen (of 750, als je beide zalen afneemt). Kom je in kleiner gezelschap? Geen nood. Voor groepen tot 100 personen zijn een paar avonden gepland voor open inschrijving waar je als groep je eigen tafel(s) krijgt. Zo kan je alsnog van dit toffe concept genieten tijdens de kerst- of winterperiode! 

Natuurlijk is het mogelijk om op de exclusieve avonden jouw bedrijfskleuren terug te laten komen in de verlichting en andere elementen. Zodra die lightbulb boven je hoofd verschijnt en je beseft hoe tof dit is, check dan de website voor meer informatie. Enjoy!

Beeld: De Kaap