Kasteel Rijnhuizen

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Kasteel Rijnhuizen biedt moderne faciliteiten in groene, historische omgeving

Met een opening in augustus 2023 kan je deze locatie gerust de nieuwste onontdekte parel binnen evenementenland noemen. Wat voor aanwinst is het?! Op 5 minuten rijden van de snelweg bevinden zich twee koetshuizen, het met een slotgracht omringde kasteel en een intiem theehuisje aan het water van Jutphaas. Dat allemaal op een landgoed van 5 hectare dat speciaal is ontworpen in 19e eeuwse landschapsstijl. Verwacht uitstekende hospitality, voortreffelijke catering én, in 2025, zelfs zeven hotelkamers!

Van 1200 naar 23ste eeuw

Kasteel Rijnhuizen heeft sinds de bouw in 1200 lange tijd een besloten karakter gehad. Tot 2016 toen het kasteel werd aangekocht en de eerste gebouwen met aandacht zijn verbouwd en gemoderniseerd. Nu, sinds medio 2023, kan je genieten van tal van moderne faciliteiten in een omgeving met een rijke geschiedenis en prachtige historische details. Eind 2024 wordt gestart met de restauratie en verbouwing van het kasteel zelf. Er worden zelfs zeven hotelkamers gerealiseerd, zodat je vanaf medio 2025 ook van meerdaagse bijeenkomsten kunt genieten.

Kasteel Rijnhuizen - eventlocatie - koetshuizen - kasteel - events
Kasteel Rijnhuizen - eventlocatie - koetshuizen - kasteel - events
Kasteel Rijnhuizen - eventlocatie - koetshuizen - kasteel - events
Kasteel Rijnhuizen - eventlocatie - koetshuizen - kasteel - events

Adembenemende entree

Door de mooie laan rijdend parkeer je de auto halverwege op het parkeerterrein. Vervolgens zie je al snel tussen twee mooie koetshuizen het kasteel opdoemen. Nog mooier, vinden wij persoonlijk, is het feit dat door de slimme inrichting en aankleding het met bomen omringde pleintje super intiem aanvoelt. De perfecte plek voor een afsluitende borrel of bbq. Maar… afsluiten doe je pas aan het einde van een geslaagde bijeenkomst.

Kasteel Rijnhuizen - eventlocatie - koetshuizen - kasteel - events

Van vergadering tot feest en van kick-off tot borrel

Gelukkig zijn daar genoeg mogelijkheden voor. Koetshuis Noord biedt een compleet ingerichte beneden- en bovenverdieping voorzien van alle gemakken voor maximaal 40 personen. In Koetshuis Zuid kan je zelfs 120 personen in theateropstelling kwijt. Extra interessant, deze ruimte beschikt ook over een groot buitenterras met karakteristieke schuur.

Waar de Koetshuizen een moderne uitstraling hebben, heeft het kasteel de authentieke Gobelin wandkleden en kleurrijke wandschilderingen behouden. Je waant je hier echt een paar eeuwen terug in de tijd, maar dan uiteraard inclusief alle benodigdheden qua meubilair, aankleding en techniek. Wat dat betreft laat het eventteam van Kasteel Rijnhuizen niets aan het toeval over. Ook niet qua catering, want met Food, Jazz & DJ’s als preferred partner weet je dat het koninklijk culinair genieten is!

Kasteel Rijnhuizen - eventlocatie - koetshuizen - kasteel - events
Kasteel Rijnhuizen - eventlocatie - koetshuizen - kasteel - events

Buiten is het nieuwe binnen

Ook buiten is genoeg te beleven. Je kunt met een boot aanmeren vanuit bijvoorbeeld Utrecht. Dikke tip; serveer bij aankomst een welkomstdrankje vanuit het naastgelegen schattige theehuisje. In een paar minuten steek je het groene landgoed over naar het kasteel. De weelderige tuin leent zich echter ook voor wandelende één-op-één-sessies, en borrel bij de kampvuurkuil of een teambuilding activiteit op het gras.

Wow, wat een ongelofelijk gave plek is dit. Hier wil je over naar (Rijn)huis(en) schrijven!

Beeld: Kasteel Rijnhuizen

ZALEN (5)
Koetshuis Noord
40
60
40
Koetshuis Zuid
120
150
100
Alexanderzaal
80
100
60
Tuinkamer
60
80
40
Theekoepel
8
toon alle zalen
verberg zalen

Kenmerken

 • Verborgen parel, centraal gelegen in Nederland
 • In prachtige, groene omgeving
 • Diverse ruimtes, inclusief moderne faciliteiten
 • Sterke preferred partner als cateraar

Eigenschappen

 • Ligging
  Aan het water
 • Bereikbaarheid
  Nabij snelweg Bereikbaar per openbaar vervoer Eigen parkeergelegenheid Eigen aanlegsteiger
 • Faciliteiten
  In-/outdooractiviteiten Invalidentoegankelijk Catering Audio visuele middelen Exclusiviteit mogelijk WIFI Overnachting mogelijk Binnenruimte Tuin Buitenruimte (Dak)Terras Gratis Parkeren
 • Geschikt voor
  Diner Vergadering Bedrijfsdiners Festival Workshop Recepties Fotoshoot Product launches Gala & Awardshow Concerten Indoor (Sport) Activiteit Shows Kick-off Bedrijfsborrel Sportevenementen Meerdaagse Bijeenkomst Bedrijfsfeest Outdoor (Sport) Activiteit Beurs & Expositie Productpresentatie Brainstormsessie Relatie Evenement Congres Training

Hotelkamers

 • Vanaf 2025 zijn er 7 hotelkamers in het historische kasteel

Locatie Kasteel Rijnhuizen

Branchenieuws van Kasteel Rijnhuizen

 • Landgoed Rijnhuizen officieel geopend als nieuwe eventlocatie

  28 augustus 2023