Voor street art en drankjes beland je in De Bajes

De Amsterdamse street art scene zal nooit meer dezelfde zijn

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Bar _ Lounge Area- de bajes - restaurant - street art - horeca

Aan de Amsterdamse grachten… mag je niet zomaar overal een biertje opentrekken. Er lopen veel dienders rond die hierop controleren en beboeten. En dat is jammer, want de straten van Amsterdam zijn vol met zaken waar je met een biertje van zou willen genieten: straatmeubilair, straatmuzikanten en, ja, ook straatkunst. Wil je die laatste categorie toch met een biertje bewonderen, dan biedt De Bajes uitkomst. En daarmee bedoelen we niet dat je tegenwoordig in de gevangenis belandt zodra je met een drankje naar street art kijkt. Nee, midden in de stad ligt er een café, genaamd De Bajes (straattaal voor gevangenis), waar ze ‘s werelds bekendste straatkunstenaars binnenhaalden om de muren te decoreren. En daarbij serveren ze je natuurlijk met liefde een lekker biertje, een straffe cocktail of toch maar gewoon een frisje.

Hoewel de naam anders suggereert, kun je in de Bajes ook heerlijk eten. Sterrenchef Niels van Halen schijnt crimineel lekker te koken, of het nou is voor de avondmaaltijd of voor een late night snack. 

LEES OOK: InnStyle: ruimte voor inspiratie aan de Maarsseveense plassen

Restaurant Back - de bajes - restaurant - street art - horeca
Corner semi-private- de bajes - restaurant - street art - horeca
Stage _ VIP- de bajes - restaurant - street art - horeca
Lounge area entrance- de bajes - restaurant - street art - horeca
Lounge- de bajes - restaurant - street art - horeca
Restaurant- de bajes - restaurant - street art - horeca

Street cred?

Met de gevierde street art van onder andere Ben Eine, Fanakapan, D*Face, The London Police, Hugo Kaagman en Cranio is er genoeg te zien. Ook zijn er regelmatig exposities van jong talent. In de weekenden staat er vaak een DJ en gaan de voetjes van de vloer. En het vloeroppervlak is, voor een tent die op een steenworp van het Rembrandtplein ligt, best groot: 500m2. In de bar, die ook exclusief af te huren is voor groepen, is ruimte tot 500 personen. Het deck boven de DJ biedt ruimte voor 50 personen en is ook exclusief af te huren. Wait what, een VIP-deck?! Dat staat eerlijk gezegd wel weer heel ver af van het hele idee van straatkunst, waarvan de kracht juist is dat je een sociaal statement maakt in de publiek toegankelijke ruimte. Tja, laten we het er maar op houden dat ze in De Bajes met een boel wegkomen…

VIP view, bar area _ restaurant- de bajes - restaurant - street art - horeca

Beeld: De Bajes