Venues

Locatietour Twente bewijst hoe tof evenementen ‘in het oosten’ kunnen zijn!

Omgeving en mentaliteit zorgt voor energie en focus

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Maandag 3 april stapten we in de auto en zette koers naar ‘het oosten van het land’. Een regio waar veel eventmanagers niet meteen aan denken bij het organiseren van bijeenkomsten. Maar geloof ons, vanaf nu wel!

Locatietour Twente verraste namelijk met een diversiteit aan locaties, prachtige omgevingen (#kodakmomentjes) en een heerlijk nuchtere en gastvrije mentaliteit.

Vliegensvlugge start

Na een filevrije autorit kwamen we door een lekkere podcast en door de steeds minder gehaaste automobilisten helemaal ‘zen’ aan bij Vliegveld Twenthe. In één van de toffe hangaars op het terrein werden we ontvangen met een typische (oversized) Twentse lekkernij.

Toen iedereen ‘geland’ was, was het tijd voor een energieke start van de dag. Hoe? The Box Company toonde hun nieuwste concept ‘Play it Nice, Break the Ice!’ Dat ijs werd zeker gebroken, want binnen tien minuten maakten we op ludieke wijze kennis met een kwart van het gezelschap. Nice!

Voordat we de bus instapten naar de volgende locatie, kregen we nog een sneak peek van het in aanbouw zijnde decor van De Vergeten Twentse Lente in één van de hangaars. Wow, dat was serieus indrukwekkend. Al helemaal als je beseft dat het voor een tijdelijke voorstelling is. Hou je van theater, zet deze show dan in jouw agenda! Inclusief speciale arrangementen voor de zakelijke markt!

Vliegveld Twenthe_Locatietour Twente
LindaOpLocatie Twente_spel
LindaOpLocatie Twente_ijsbreker spel
LindaOpLocatie Twente_Hangaar 10
Vliegveld Twenthe_Locatietour Twente
Vliegveld Twenthe_koffie
LindaOpLocatie Twente_netwerken
LindaOpLocatie Twente_ijsbreker spel_the box company
Vliegveld Twenthe_hapjes

Veiligheid mag ook beetje fun zijn

Misschien wel de meest bijzondere locatie van vandaag was Twente Safety Campus. Deze goed verstopte en beveiligde locatie in Enschede is het opleidings- en trainingsdomein voor politie, brandweer, defensie en speciale hulpdiensten. Hier combineer je een zakelijk presentatie met gave teambuildingsactiviteiten, zoals het openknippen van een auto, geblindeerd rijden of vuurbestrijding. Uniek om te doen!

LindaOpLocatie Twente_safety campus presentatie
LindaOpLocatie Twente_spel in golfkar
LindaOpLocatie Twente_botsing trein en auto

Uitzicht én brommers kiek’n

Zittend lunchen… hartstikke gezellig natuurlijk, maar ook een beetje standaard. Landhuishotel de Bloemenbeek deed het helemaal anders. Namelijk met een walking lunch, waarbij we werkelijk waar voortreffelijke gerechtjes proefden. Dat was gastronomisch genieten (logisch, want het restaurant heeft een Michelinster), maar tegelijkertijd ook van de prachtige mogelijkheden op deze locatie in en vooral ook rondom het landhuis.

Ga je naar Twente dan moet je brommers kiek’n. En zo geschiedde! Op een range van verschillende elektrisch aangedreven voertuigen van Actief Twente fietsten, stepten of reden we met zijn allen over de kronkelige paadjes door het groen. Het ene uitzicht van het glooiende landschap nog mooier dan het ander.

LindaOpLocatie Twente_Landhuis de Bloemenbeek
Landhuis de Bloemenbeek_hapjes
Landhuis de Bloemenbeek_walking lunch
Landhuis de Bloemenbeek_presentatie
Landhuis de Bloemenbeek_wijn
Landhuis de Bloemenbeek_bikes
Landhuis de Bloemenbeek_rugzak
Landhuis de Bloemenbeek_groep mensen op de bikes

Jouw eigen mini-dorp

Onderweg bezochten we nog ‘t Keampke. Enkele onwaarschijnlijk fijne gebouwen die zijn ingericht als groepsaccommodatie annex vergaderlocatie. Van alle gemakken voorzien (ook in de meetingrooms) en het tofste van alles; je kunt ze ook allemaal boeken zodat het voelt alsof je jouw eigen mini-dorp hebt midden in het groen. Self supporting, dus je kunt helemaal los met je eigen creativiteit of (catering) leveranciers.

‘t Keampke_uitzicht
‘t Keampke_meetingroom
‘t Keampke_binnenkant van een kamer

Hier voel je je (land)goed

Uitkijkend over de weids uitgestrekte natuur is het prima vertoeven in Landgoed De Wilmersberg. Of zoals eigenaar Boudewijn van Vilsteren het treffend zei: “We kwamen 25 jaar geleden vanuit Amsterdam hierheen en willen er nooit meer weg.” Dat snappen we volledig, want er zijn volop mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten, maar ook voor een foodtruck festival, teambuildingsactiviteiten en feestavonden. Doen ze goed!

Landgoed De Wilmersberg_vergaderzaal
Landgoed De Wilmersberg_presentatie
Landgoed De Wilmersberg_catering hapjes
Landgoed De Wilmersberg_vergaderzaal

Afsluiten op het hoogtepunt

De cirkel van deze locatietour is rond als we weer terugkomen bij Vliegveld Twenthe waar we (nou ja, degenen die durven) letterlijk op het hoogtepunt de dag afsluiten. Terwijl de rest vanuit Shelter B527 geniet van een heerlijk hapje en drankje, klimmen de durfals de trappen van de verkeerstoren omhoog om hier vervolgens van te abseilen. UIteraard onder deskundige begeleiding van Adventure King.

Op de terugweg voelden wij ons ook de koning te rijk, want wat heeft Twente toch een mooie indruk achtergelaten. Dankjewel Congresregio Twente. Tot snel!

PS: Wil je ook eens mee op Locatietour? De volgende gaat op 3 juli 2023 naar Noordwijk.

LindaOpLocatie Twente_abzeilen
LindaOpLocatie Twente_event locatie
Vliegveld Twenthe_vliegtuig
LindaOpLocatie Twente_LOL bord
LindaOpLocatie Twente_bar
LindaOpLocatie Twente_hapjes
LindaOpLocatie Twente_Shelter B527
LindaOpLocatie Twente_merchandise

Beeld: Jan Buteijn