Venues

Reizend restaurant Maaltuin vertelt het verhaal van Werkspoorkathedraal

Dé gelegenheid om de kracht van deze locatie te ervaren

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

De Werkspoorkathedraal is een super gave locatie. Niet enkel de industriële omgeving, maar ook de geschiedenis zorgen voor een bijzondere ambiance die voelbaar is als je er rondloopt.

Dat kan tijdens een zakelijk event dat je organiseert, maar natuurlijk ook als bezoeker. Het team van Werkspoorkathedraal ziet het namelijk als hun plicht om de locatie ook voor mooie publieksevenementen open te stellen. De samenwerking met De Maaltuin was dan ook snel gevonden. Gelukkig voor ons!

Het restaurant vol beleving op unieke locaties

De Maaltuin is een reizend restaurant dat zijn ontstaan kent toen eigenaar Robert Maas de botanische tuinen van Utrecht onder de aandacht wilde brengen. Hij opende voor acht dagen een restaurant waar op creatieve wijze verhalen rondom de locatie hand in hand gingen met smaakvolle gerechten. Resultaat? Het was elke dag stijf uitverkocht!

Fast forward naar 2023 en De Maaltuin is een vast begrip dat het hele jaar langs de mooiste erfgoedlocaties van Nederland reist. Van de Bijlmerbajes tot het Muiderslot en van Paleis Soestdijk tot Werkspoorkathedraal.

Verlichte-ingang-Werkspoorkathedraal - Fotografie: Kevin Verkruijssen Foto: Kevin Verkruijssen
Maaltuin - diner aan lange tafel met gitarist -Fort Spijkerboor
Werkspoorkathedraal_Werkspoorfestival - foto Floris Heuer Beeld: Floris Heuer
Maaltuin - vrouw die ruikt aan een glas wijn
Maaltuin - koets met muzikanten erop
Werkspoorkathedraal buizen en stellage
Maaltuin - desert -Fort Spijkerboor
Maaltuin - vrouw met glas wijn in haar hand
Maaltuin - kok die gerecht op bord opmaakt - SterkWaterFortAbcoude
gerecht op wit rond bord - Maaltuin

Vijf gangen inclusief bijzondere verhalen

Inderdaad, van 9 tot en met 30 december 2023 is het tijdelijke restaurant in Werkspoorkathedraal gevestigd. Wat kan je verwachten? “Dat weten we ook nog niet, maar het belooft gegarandeerd een geweldige avond te worden. Deze voormalige fabriek heeft de wijk Zuilen gevormd en barst van de ontelbare verhalen. We gaan de geschiedenis van de stad ontleden en die gaan we je laten proeven en beleven. Hoe? Misschien wel door een verhaal vanaf een koptelefoon, een gezamenlijke activiteit in de ruimte of een optreden van een spoken word artiest,” aldus Robert.

“Je wordt in ieder geval ontvangen met een welkomstdrankje en amuse. Daarna nemen we je mee op tour door de locatie om uiteindelijk bij de lange familietafels te eindigen voor een voortreffelijk vijf gangen diner. Om de grootsheid van de locatie te combineren met het intieme van deze avond plaatsen we de tafels in transparante kassen. Dat gaat een waanzinnig beeld opleveren. Elke gang is bereid met producten uit het seizoen en zijn een mooi samenspel met de verhalen van de locatie. Optioneel inclusief wijn- of mocktail arrangement.”

Maaltuin - lachende man aan tafeltje
Twee borden met eten tijdens Maaltuin - Fort Spijkerboor
Maaltuin - mensen die proosten met wijn
Maaltuin - ober die wijn inschenkt
Maaltuin - lachende vrouw aan tafel -FortSpijkerboor
Maaltuin - gerecht op bord

Zakelijke arrangementen

Voor organisaties bestaat de mogelijkheid om een dag uit te kopen voor maximaal 200 personen. Zo kan je perfect de missie van De Maaltuin, namelijk het vertellen van verhalen, combineren met jouw eigen verhaal. Met de mogelijkheid om een eigen speech te geven of bijvoorbeeld een extra drankje voor een toost te serveren.

Kortom, zoek je een plek voor een zakelijk event of voor een onvergetelijke avond (hier te boeken)? Bij de Werkspoorkathedraal… kan het allemaal!

Beeld: De Maaltuin, Floris Heuer en Kevin Verkruijssen