Rainbow Fountain is (natuur)krachtige uiting voor diversiteit

Kleurrijke uitstraling

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Jolan van der Wiel is een kunstenaar met een voorliefde voor het sturen van water door middel van zwaartekracht en materialen. Een initiatief om hometown Zutphen een kleurrijk kunstwerk te gunnen, werd al snel veel meer dan dat.

Check deze regenboog fontein (die natuurlijk ook in bedrijfskleuren kan) en zijn tafelmodel-variant. Sweet!

Na regen komt, ehhh én zonneschijn

Water als materiaal zien. Dat is wat Jolan doet. Van daaruit heeft hij diverse installaties ontworpen voor uiteenlopende tentoonstellingen of andere bijeenkomsten. In het geval van Rainbow Fountain is het de iconische vorm die centraal staat. Voor iedereen herkenbaar, maar voor sommigen met een extra lading. Een mooie bijkomstigheid, zoals hij zelf aangeeft. 

Rainbow Fountain is ook op jouw event of festival in te zetten. Zet hem in een vijver, of als je wilt zelfs in een zwembad. Qua kracht kan hij voor een grotere of juist kleinere boog zorgen. Wil je maximaal effect dan kan die wel zes meter hoog worden. Een technisch team van een fonteinenbedrijf is gemoeid met de installatie. Serious business dus! 

Gelukkig is er ook een tafelmodelvariant. Weer eens wat anders dan dat saaie bloemstuk. Ja, toch?

Journey of a Raindrop

Een andere toffe installatie is de Journey of a Raindrop. Hierin reizen druppels door een netwerk van buizen, alsof het door de ruimte vliegt. De kwetsbaarheid van water tonend. Deze ‘Journey’ is in verschillende maten te verkrijgen; van 0,5 x 1,0 meter tot 3,0 x 6,0 meter.

Beeld: Frank Mossink (Journey of a Raindrop), Quinn Oosterbaan (Rainbow Fountain en Journey of a Raindrop), Jolan van der Wiel (tafelmodel Rainbow Fountain)