Nederlandse uitvinding ECO2JET is het revolutionaire CO2-vrije alternatief in special effects

Een duurzaam effect op jouw event of festival

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Laat het maar aan het Nederlandse bedrijf Magic FX over om talloze events en festivals wereldwijd van top notch beleving te voorzien. Of zoals ze het zelf zeggen: “Waar Pioneer de standaard is voor DJ-tafels, zijn wij het voor special effects.” 

Met zo’n opmerking leg je de lat hoog. Gelukkig maakt Magic FX het meer dan waar. Met als laatste toevoeging een door het R&D-team ontwikkelt alternatief voor CO2-blazers. Waar een klein land groot in kan zijn…

ECO2JET

Krachtige witte rookpluimen

Wie op een festival of event is geweest kan de CO2-blazers niet ontgaan zijn. Ze creëren witte rookpluimen die heel krachtig worden afgeschoten op het podium of over het publiek. Zelf vinden we het een geweldig effect. Maar we hebben ons nooit gerealiseerd wat voor ‘deze rook’ precies nodig is. 

Voor elke CO2-jet (oftewel, elke rookpluim) is per minuut een grote CO2-fles nodig. Een beetje podium op een festival heeft zeker tien van die CO2-jets die de hele dag door af en aan worden ingezet om het publiek op te zwepen. Tellen we even mee; 10 jets x 30 minuten gebruik (als voorbeeld) wil zeggen dat er 300 (!) flessen achter het podium in gebruik zijn. Naast het feit dat het veel ruimte in beslag neemt en het prijzig is, zorgt het moeilijke transport ook nog eens voor de nodige schade voor het milieu.

ECO2JET is het duurzame alternatief

Magic FX kwam na jaren experimenteren met een duurzaam alternatief; de ECO2JET. De techniek en het effect zijn hetzelfde; kortom, de rook komt met dezelfde kracht uit de jets. Maar je hebt slechts 1 kannetje vloeistof van 5 liter nodig voor 13 minuten aan effecten. Kortom, het neemt ongeveer 1/100ste van de ruimte in beslag tijdens transport en opslag. Mooi bij-effect (wink wink)… het geluid is van 115 naar 95 dB teruggebracht, dus ook nog eens beter voor het gehoor.

Enkele festivals dienden vorig jaar als succesvolle testcase. Deze zomer kunnen we ze op veel meer festivals beleven. En zeer waarschijnlijk over enkele weken ook op het Eurovisie Songfestival. Nice!

ECO2JET

Beeld: MagicFX