Met StreamControl heb je ongelimiteerd geanimeerde content voor congres, event of festival

Een campagne op het niveau van Defqon.1

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

“Shit, ik heb toch nog even een aanpassing in die animatie”, “Kunnen we die twee artiesten in het tijdschema omdraaien” of “Oeps, die video voor de social post moet met een ander logo”. Inderdaad, hoe vaak ben jij wel niet terug gegaan naar de ontwerper, motion graphic designer of editor voor last minute wijzigingen. Met stress en oplopende kosten tot gevolg. 

Met StreamControl (StrmCtrl) komt een einde aan al deze problemen. Deze Nederlandse ‘uitvinding’ gaat voor een schok zorgen in het event- en festivallandschap. En daar pluk jij als organisator de vruchten van!

StrmCntrl

Sterke skillset en grote ergernis zorgen voor gave innovatie

Tegenwoordig draait de hele evenementen- en festivalwereld op content. Zo besefte ook Daniel van Veldhoven. Hij had vijftien jaar event ervaring als animator, voordat hij op grote events zoals Qlimax als VJ de beelden verzorgde. Zo kwam hij in contact met Q-dance waar hij vervolgens aan campagnes ging werken voor hun evenementen. “In die tien jaar was mijn skillset vanuit de technische kant heel erg ontwikkeld. Maar ik zag dat het een stuk efficiënter kon. Ik ging op zoek naar meer automatisatie. Zo heb ik StreamControl gebouwd.”

10.000 unieke animaties zijn geen probleem 

Om de vraag te beantwoorden ‘wat StreamControl precies doet’, moet je eerst weten wat het als output kan aanleveren. Denk aan animaties rondom jouw line-up, artist socials, livestream assets, plattegronden, menuborden, signage, bumpers voor sprekers et cetera. Wow!

StreamControl is een toepassing waarbij datamanagement wordt gekoppeld aan animaties. Dat is uniek in de wereld. StreamControl heeft op basis van jouw brandbook een set op basis van codes opgebouwde animaties ontwikkeld. Vanuit die set kunnen oneindig veel animaties worden ontwikkeld. Jij levert namelijk jouw input qua sprekers/artiesten, tijden, zaal/podium et cetera aan in een spreadsheet. Vervolgens hoef je alleen nog maar aan te geven waar je precies een animatie van wilt en de rest gaat vanzelf. Aanpassingen verander je eenvoudig in de sheet, om vervolgens meteen een nieuwe export te maken met nieuwe animaties. Hoe praktisch wil je het hebben?!

Van zakelijk congres tot groot festival

De eerste grote vuurdoop was voor Defqon.1. Diederik Dam, producer bij Q-dance: “StreamControl bood ons niet alleen de flexibiliteit om met veel detail te werken, maar zorgde ook voor een niveau van uniciteit en kwaliteit in onze visuals die we nog niet eerder hadden gezien. Zijn bijdrage was cruciaal voor het succes van onze visueel indrukwekkende campagne.” Maar het gebruik ervan is echt niet alleen voorbehouden aan ‘de groten der aarde’.

Ook voor een congres of expo is StreamControl goed in te zetten. Sterker nog; de informatievoorziening is voor zulke events nog veel belangrijker. Denk aan goede signing, een plattegrond, aankondigingen van sprekers. Zeker als het event periodiek terugkeert, is het ideaal. Pas de data aan en de content verandert automatisch met je mee. 

Ben in controle over jouw animaties; StreamControl zorgt voor next level content!

StrmCntrl