Met de pendelbus naar huis is wél leuk als er plots een band op de achterbank zit!

Geluk zit vaak in een klein grapje.

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

De sleutel voor een ultieme event-ervaring is simpel: een echt ultieme customer journey. En dat doe je door de bezoeker centraal te stellen in alles wat je doet. Want doe je dat, dan voldoe je niet aan verwachtingen, maar overtref je ze. Dan ga je, soms al ver voor je event, het gesprek aan over pijnpunten, tegenvallers en dompers. Één op één met je bezoeker leer je het meest. Want je leert niet van alles wat goed ging, maar van dat wat een bezoeker het liefst anders had gezien. Aan jou als organisator om die feedback te omarmen en je fantasie de vrije loop te laten! We delen drie inspirerende voorbeelden van muziekfestival Grasnapolsky (door fans liefkozend ‘Gras’ genoemd), die door de kleinschaligheid en intimiteit van het festival eigenlijk niets belangrijker vindt dan de bezoeker in haar bubbel te laten!

#1: De toekomst is onderweg

Een zin die de organisatie uitsprak toen ze besloten dat 2018 de laatste keer zou zijn dat het festival neerstreek in (Radio) Kootwijk. Ze wilden verder, op weg naar de toekomst. Dit betekende een nieuwe locatie! De zoektocht werd een volwaardig onderdeel van de marketing en communicatie passend bij het festival dat zich zo graag verbonden voelt met haar bezoekers; de organisatie liet de bezoeker meedenken over wat de toekomst – de nieuwe locatie – zou worden. Zo mochten ze stemmen en gingen ze mee op reis doordat regelmatig nieuwe video-hoofdstukken van het bijzondere avontuur werden gedeeld. Een indrukwekkend staaltje customer journey!

Bezoekers werden meegenomen op reis en zoektocht naar een nieuwe locatie voor festival Grasnapolsky

#2: Gaat het om de bestemming, of de reis?

Voor het eerst sinds vijf jaar vindt het festival niet langer plaats op de Veluwe, maar in het hoge, hoge Noorden: Fabriek De Toekomst in Scheemda, Groningen. En hoewel deze locatie mede te danken is aan de bezoekers die de locatie voorstelden, is de afstand – de reistijd vanaf Amsterdam – voor sommigen toch een obstakel. Eindbestemming Grasnapolsky is absoluut de moeite waard, maar de weg ernaar toe mag ook leuk zijn. Daarom komt het festival met de podcast ‘Peter & Jan reizen naar De Toekomst’. In vier afleveringen maken zij de reis naar de plek van het festival en spreken ze met treinreizigers over de fysieke en abstracte toekomst. Hoe dichter ze bij de oude fabriek komen, hoe concreter hun beeld van de toekomst wordt. Iedere aflevering wordt afgesloten met een nummer van één van de geboekte artiesten. De ideale (start van je) journey en de perfecte manier om je bestemming te bereiken.

Grasnapolsky en haar bezoekers strijken uiteindelijk neer in nieuwe eventlocatie Fabriek De Toekomst

#3: Al het leuks aan logistiek nog leuker maken

Dat de nieuwe locatie wat verder weg (van alles) ligt, maakt ook dat de gebruikelijke accommodaties verder weg liggen. Gras zoekt altijd een samenwerking met omliggende vakantieparken, om haar bezoekers drie dagen lang echt in een bubbel te kunnen laten. Nu de afstand tussen accomodatie en festival verder uit elkaar liggen en je als bezoeker niet meer om de pendelbus heen kan, zag de organisatie kans ook dit moment te optimaliseren. Want je mag dan balen dat je festivaldag erop zit en je terugkeert naar het vakantiepark; je rit met de pendelbus van het festival naar je bed wordt een stuk leuker als bij vertrek een band op de achterbank blijkt te zitten én te spelen! Een initiatief dat helaas voor deze editie nog niet kon worden doorgevoerd, maar het afterparty-pretpakket maakte dat het de huiswaarts kerende bezoekers aan niets ontbrak!

De reis terug van het festival naar accomodatie wordt een stuk leuker als er een gitarist of band op de achterbank zit!

Beeld: Grasnapolsky & Alec Favele via Unsplash