Een innovatieve tablet-activiteit als basis voor de toekomst van een organisatie

Werken aan ‘de inhoud’ was nog nooit zo leuk!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
mooveteam tablets ipadgame

Je kent het wel, het is het begin van het boekjaar en de bedrijfsplannen worden in een evenement aan de medewerkers medegedeeld. Inderdaad, médegedeeld, en dat snappen we, maar een bekend gezegde luidt niet voor niets ‘betrokkenheid begint bij betrekken’. Creëer niet een dag waarin de collega’s enkel overladen worden met informatie, maar een bijeenkomst waarin ze ook écht deelnemen aan het gesprek. Dat kan tijdens een debat, een tafellakensessie, maar ook met behulp van een game.

Er zijn weinig personen die tijdens een event de hele dag op hun stoel willen zitten om te luisteren naar presentaties. Daarnaast is de mens van nature competitief ingesteld. Combineer die twee zaken: haal je gasten uit de zaal en zorg dat ze tijdens een activiteit aan de slag gaan met een zakelijke vraagstelling. Zo haal je waardevolle input op én hebben jouw gasten daarna weer energie voor het vervolg van de inhoudelijke sessie.

Een sterke basis voor een energieke tabletgame

Activiteiten waarin met een tablet (en gps) door de stad wordt gelopen kennen we allemaal wel. Gebouwen bekijkend, foto’s makend en opdrachten oplossend. Hartstikke leuk voor de teambuilding of als energieke onderbreker van een formeel event, maar kan dat niet wat spectaculairder en meer op maat? Jazeker!

Mooveteam zat namelijk met dezelfde vraag en besloot daarop hun eigen location-based software te ontwikkelen. Daarmee werd het lopen van een route met een groep een stuk uitdagender.

Wat de software zo bijzonder maakt, zijn – naast de standaard vragen en (foto)opdrachten – de interactieve en technologische integraties die zorgen dat je continue in contact staat met de andere teams. Naast een chatfunctie waarin je elkaar uiteraard probeert te ontmoedigen (want er kan natuurlijk maar één winnaar zijn), is er bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om opdrachten bij elkaar te vergrendelen. Dan wordt het spel ineens een stuk spannender!

Innovatieve toepassingen zorgen voor inhoud

Nog interessanter is het feit dat je door middel van augmented reality (AR) 3D-objecten op het scherm ziet verschijnen en die kunt vangen, zodat de andere teams letterlijk misgrijpen als ze op de locatie aankomen. Wat je met die 3D-objecten kunt doen? De ware Catan-kenner weet het vast wel; ruilen met andere spelers. Dat kan zoals in het bordspel door grondstoffen uit te wisselen, zodat bij de juiste combinatie van grondstoffen extra punten worden behaald of nieuwe opdrachten worden vrijgespeeld.

Laat personeel een bedrijfsstrategie ontwikkelen

Wij zien mogelijkheden voor een meer gepersonaliseerde insteek door logo’s, kernwaarden, jargon of functies van de organisatie te verzamelen. Creëer als team gedurende de game bijvoorbeeld de gewenste bedrijfsfilosofie met de verzamelde termen, een organogram van de optimale organisatie of speerpunten waar het bedrijf zich op moet gaan focussen. Zo gebruik je de activiteit om fun en inhoud te combineren en de uitkomsten na de game samen te bespreken.

Ook een treasure hunt en rondleiding tijdens een open dag, krijgen door het inzetten van AR en opdrachten een grotere beleving. Zo blijft de boodschap langer en beter hangen.

Met de software kun je ook zelf volledige games ontwikkelen, maar je kunt de aanvraag ook in zijn geheel bij Mooveteam neerleggen. Wel zo praktisch, in de drukte rondom het bedenken en produceren van een event!

Mooveteam tablets ipadgame

Beeld: Mooveteam