Venues

Louwman Museum gaat met samenwerking Select Catering nieuwe fase in voor zakelijke meetings

Partnership dat auto-matisch goed verloopt

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Louwman Museum is zo’n locatie waar je graag binnenkomt. Het museum heeft een indrukwekkende collectie en er is volop ruimte voor zakelijke bijeenkomsten. Nu, met Select Catering als nieuwe culinaire partner voor de events, gaat deze eventlocatie een nieuwe fase in. Eentje waarin ze events nog beter kan faciliteren en daar pluk jij als event manager de vruchten van. 

Wij gingen in gesprek met Ronald Kooijman, directeur Louwman Museum, en Eric Schinck, algemeen manager bij Select Catering, over dit verse partnership.

Ronald Kooijman en Eric Schinck

350 bijeenkomsten per jaar

“Ik denk dat we in Nederland het museum zijn met de meeste zakelijke bijeenkomsten, namelijk zo’n 350 per jaar,” aldus Ronald. “En dat kan prima parallel lopen naast de reguliere bezoekersvan het museum. 

De lay-out van Louwman Museum is ook zo bedacht dat events en museumbezoek naast elkaar kunnen bestaan. Voor eventbezoekers is het super interessant dat je er een museumbezoek in de pauze als bonus bij krijgt. “Dat is echt de kracht van ons museum.”

Het oortje naar rechts

Met de komst van Select Catering als vaste culinaire partner is de locatie een nieuwe fase ingegaan. Ronald: “Select Catering past heel goed bij ons. Ze zijn een kwalitatief goede cateraar en zijn niet te groot, zodat je heel fijn en snel kunt schakelen. Daarnaast hebben ze ervaring als cateraar bij andere musea.”

“Ook de opmaak van de gerechten is top, evenals de instructies richting het personeel. Wellicht een gek voorbeeld, maar ik zie het bijvoorbeeld in hoe ze een kopje koffie met precisie voor je neerzetten met het oortje naar rechts. Dat zie je in restaurants niet snel meer gebeuren. Bij Select Catering zijn ze echt nog met hun vak bezig.”

Louwman Museum Louwman Museum, Select Catering

Hetzelfde DNA

Wanneer ik deze quotes voordraag aan Eric, is het even stil aan de andere kant van de lijn. “Ik vind het heel mooi dat Ronald dit zo zegt. Er was ook meteen een klik tussen onze organisaties.”

“Vanaf 1 januari hebben we de sleutel gekregen en op 2 januari moesten we meteen draaien in de dagexploitatie. Het was meteen volle bak. Op een klein beetje tweaken na, ging alles meteen goed. Daarna gingen we ook met de events aan de slag. Ook daar vonden we snel onze weg in. Natuurlijk zijn we een partner, maar we zijn als cateraar ook gewoon bij het museum te gast. We hebben er een heel goed team op zitten. Dat moet goed voelen. Je zit namelijk 6 à 7 dagen bij elkaar. Gelukkig hebben we allemaal het hostmanship in ons DNA zitten. Dat ervaar je als je hier als gast op een event staat, maar ook als museumbezoeker.” 

Zoek jij een eventlocatie waar je twee vliegen in één klap slaat, bezoek dan zeker eens het Louwman Museum. Dan combineer je een historische collectie en mooie zalen met een gastvrije cateraar die weet hoe een goed event smaakt!