Let’s play equal is een business game over diversiteit en inclusie op de werkvloer

The most unfair game in the world

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Welke invloed heeft jouw achtergrond op succes, liefde, carrières, mentaliteit en de ervaring van het dagelijks leven? Hoe ziet privilege eruit en welke invloed heeft ongelijkheid op verschillende mensen, niet enkel privé, maar ook op het werk? 

Slechts 27% van de organisaties in Nederland heeft diversiteit en inclusie hoog op de agenda staan. Dat betekent dat deze belangrijke onderwerpen niet tot slechts matig onderdeel van het bedrijfsbeleid zijn. Speel Let’s play equal als onderdeel van een event en leer op luchtige, doch indringende wijze veel over de onderwerpen én je collega’s!

Op interactieve wijze reflecteren

Let’s play equal helpt als managementtool om op speelse wijze het bewustzijn en begrip van gevoelige maatschappelijke onderwerpen te vergroten. Je speelt het bordspel met 4 tot 8 personen (bijvoorbeeld op kantoor), maar kunt het ook met grotere groepen tot (meer dan) 60 personen spelen. Ideaal dus als interactieve ervaring tijdens een evenement. 

Als individu of als groep verplaats je jezelf in de schoenen van een persona, gebaseerd op echte mensen. Bijvoorbeeld Amin, Sander of Coco. Aan de hand van een persoonlijke introductie kom je achter de leeftijd, opleidingsachtergrond, geaardheid, waar die geboren is et cetera. Kortom, je verplaatst je in diens persoonlijk leven. Dan is het tijd om het spel te spelen!

Let's Play Equal - unfair game
Let's Play Equal - spel spelen
Let's Play Equal - personen

Oneerlijke start in het leven = oneerlijke start in het spel

Supersterk is dat je afhankelijk van je persona met een voorsprong of achterstand begint aan het spel. Alles gebaseerd op gevalideerde statistieken. Wow, dat komt meteen even binnen. Tijdens het spelen kom je levensgebeurtenissen tegen. Hoe is verliefd worden? Kan je gemakkelijk een huis kopen? Hoe vaak word je door de security uit de rij gehaald op een luchthaven? Is dat anders voor Sander, Amin of Coco?

Halverwege het spel komt ineens een bijzonder turning point. Met een lach en een traan. We wisten niet dat een bordspel zoveel impact kan maken.

Speciale versie voor events

Om Let’s play equal live te spelen met grote groepen zijn de ontwikkelaars ‘as we speak’ aan het kijken hoe ze dit het beste kunnen faciliteren. Denk daarbij aan het inclusief aanbieden van een moderator en spelverloop op groot scherm, zodat iedereen actief betrokken blijft. Hoewel… dat gebeurt sowieso wel. Zo bleek tijdens een bijeenkomst van MPI The Netherlands eind vorig jaar hoe impactvol deze game is. 

Wil je eens niet een spreker zijn verhaal laten vertellen over inclusie en diversiteit, maar het de gasten echt laten beleven? Dan zeggen we; let’s play ‘Let’s play equal’!

Beeld: Let’s Play Equal