Jezelf en collega’s in het flitsende middelpunt op deze unieke eventlocatie

In Youseum ontmoet je elkaar en kom je jezelf tegen

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Voor wie dit jaar voor meer kleur, meer creativiteit en meer collectief durft te gaan: breng heel even een bezoekje aan Youseum en besluit hier je next level event te organiseren. Een museum en eventlocatie in één en meer dan social media waardig dankzij o.a. een gigantische ballenbak. Het museum is geboren vanuit de gedachte dat je aan den lijve mag ondervinden wat je met bereik kunt doen. De eventlocatie is toegevoegd omdat de ervaring een (kinder)feestje op zich is.

Welke unieke kansen biedt deze ultieme locatie? We spraken Koen Derks, een van de twee oprichters.

Vijftien belachelijk creatieve kamers

Youseum is bedoeld als Instagram Experience, maar het is nog zoveel meer. Het zet je aan het denken. Koen: “We wilden mensen laten nadenken over hun online bestaan. Wat is je bereik, maar nog belangrijker: wat kun je met je bereik? Welke impact heb je? Daarvoor hebben we vijftien verschillende kamers ingericht. Kamers in het teken van een positieve invloed zoals feminisme en plastic waste. Maar ook een kamer die laat zien wat de negatieve impact van social media is. In een kamer vol spiegels kom je echt jezelf tegen.” 

Infinity room - youseum - influencer - opening - instagram
drowning - youseum - influencer - opening - instagram
Infinity room - youseum - influencer - opening - instagram

Beleef en leer je collega’s kennen

De kracht van het museum is dat het volledig in het teken staat van fotografie. Je beleeft het, en legt het vast. En voor de verandering is dat niet leuk voor later, maar juist voor nu. Dit alles gebeurt tijdens de rondleiding, waarbij je – in het geval van bijvoorbeeld een corporate event voor medewerkers – in kleine groepjes op pad gaat. “De rondleiding duurt een uurtje en is superinteractief. Je leert je collega’s hier echt beter kennen!” 

Met het bedrijf de ballenbak in

Na de rondleiding door de vijftien (soon to be 17) creatieve ruimtes, kom je terug naar boven! Alle ballen verzamelen tijdens een grown up kinderfeestje; in de ballenbakzaal (officieel de Miami Vice Room – als je ‘m ziet snap je meteen waarom) is ruimte voor 200 man. Hier kun je eten, drinken, dansen en jezelf weer even helemaal verliezen. “De ballenbak is natuurlijk niet leeg. Dat zou saai zijn! Maar naast dat je ín de ballenbak kunt dansen, eten en drinken, is eromheen ook nog ruimte genoeg. Een vlonder, een apenrots, een bar. Je kunt hier alle kanten op.” In de iconische ruimte zijn al meerdere zakelijke events georganiseerd. “Ted talks waarbij sprekers door de ballenbak liepen of op een schommel zaten. Weer eens iets anders en hilarisch”. 

Youseum - youseum - influencer - opening - instagram

New York, New York

Het idee ontstond in oktober 2018  toen Derks in New York woonde. “Daar bestaat een soortgelijk concept al. Ik wilde dit heel graag naar Amsterdam brengen en belde mijn neef (Joep Heusschen). Ook hij was direct enthousiast. Hij startte, en in augustus 2019 begon de verbouwing van het pand in Amsterdam Oost. Op 8 november gingen we open, een hit! Sindsdien zijn we veel bezig met het optimaliseren. Andere openingstijden passend bij de behoeftes van bezoekers, maar ook 2 nieuwe kamers die in februari en maart onthuld worden.” En nog iets waar Derks op het moment van schrijven jammer genoeg nog niets over kon zeggen. Sorry, we tried. 

Youseum � Event � topview - youseum - influencer - opening - instagram

Exclusief voor jou?

Het Youseum is exclusief te boeken voor events vanaf 50 (tot 200 man), en buiten bezoektijden. (Dinsdag de hele dag. Op zondag tot en met donderdag na 19.00 uur en op vrijdag en zaterdag vanaf 20.00 uur). Is deze eventlocatie dé plek voor jouw volgende event? Dan kun je tegen meerprijs de locatie ook op afwijkende tijden huren.

Beelden: Youseum