Het hemd van het live van Ineke van Rossum (IINII)

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
IINII-ineke van rossum - events

Inspireren kun je leren… van anderen! Want iedereen heeft een verhaal. Het ene inspireert alleen meer dan het andere. Wij zoeken naar ‘het ene’. Geen ellenlange anekdotes. We komen direct tot de kern, bij interessante persoonlijkheden. Geen liflafjes, wel liefhebbers. Wie, wat, waarom en hoe pas je het zelf toe? Zodat jij er wat aan hebt. Lezen dan!

Ineke van Rossum

Co-founder en projectleider
IINII
Aantal events per jaar: 10-15

IINII?

IINII is het eerste netwerk van onafhankelijke event professionals in Nederland. Met een kleine vaste kern en een grote schil aan freelancers heeft  IINII altijd de juiste eventpro’s voor de opdracht.

Waardoor ben je deze week geïnspireerd?

“Dat was toen er op een event een fragment werd getoond die afsloot met de ontroerende laatste woorden van Wubble Ockels vanuit het ziekenhuis. Hij doet een oproep aan de wereld om beter met de aarde om te gaan. Natuurlijk een oproep die bijna dagelijks op vele manieren bij je binnenkomt, maar deze was wel heel indringend.”

Wat is inspirerend aan jouw werk?

“Dat is zonder meer het feit dat er telkens een andere uitdaging is om de wens van de klant voor elkaar te krijgen. Daarvoor kom je continu in contact met nieuwe mensen en die samenwerkingen zijn heel inspirerend. Hierdoor ontdek je nieuwe inzichten. Zeker omdat wij in een branche werken waar veel mensen zijn die net iets anders tegen de wereld aankijken. Creatieven, artiesten, kunstenaars; allemaal mensen die heel veel leuke dingen hebben gedaan en daar erg gepassioneerd over vertellen. Zo kregen we een opdracht voor een congres in Ghana over duurzame herbebossing met allemaal hoogwaardigheidsbekleders. De opdracht was om zoveel mogelijk inzet te gebruiken van lokale leveranciers. Dan wordt je inventiviteit wel geprikkeld. Het decor werd lokaal grotendeels met de hand gemaakt. Er was één elektrische zaag beschikbaar en de ‘hal’ waarin werd gewerkt was ook iets anders dan wat wij gewend zijn.”

IINII - lokaal - leverancier - congres - buitenland - ineke

Wat is in jouw vakgebied #nietinspirerend

“Heel duidelijk: busvervoer.  Dat is echt niet mijn ding en daar zijn anderen vele malen beter in. Het is een belangrijk onderdeel binnen een event, maar je hebt vaak genoeg te maken met botte buschauffeurs, de uitzonderingen daargelaten. Graag stoot ik dit onderdeel af aan een collega om productioneel op te pakken. Ook niet inspirerend zijn mensen die eventorganisatie niet als een echt vak beschouwen, maar het zien als iets dat je er wel even bij kan doen. “

Waar haal jij op zo’n moment jouw inspiratie vandaan?

“Vooral door veel zelf te bekijken en met mensen te praten. Je hoeft maar de vraag te stellen over wat ze hebben gezien of hebben gedaan en je krijgt een berg aan inspiratie. Zeker als dat mensen zijn die uit andere branches komen. Daarnaast ben ik geregeld op social media aan het zoeken naar inspiratie. Zelfs de nieuwsbrief van LINDA.NL heeft soms interessante artikelen. In het theater ben ik ook geregeld te vinden. Een prachtige voorstelling is trouwens Een Klein Leven. Die raad ik iedereen aan om te gaan kijken.”

Wat is een belangrijke beslissing in je leven geweest (en hoe daardoor geïnspireerd)?

“Om voor mijzelf te beginnen als freelancer. Ik ben ooit begonnen bij Arjan van Dijk om vervolgens bij Otter en De Vries te gaan werken. Daarna ben ik voor mijzelf begonnen. In die tijd (rond 2002) waren er nog niet veel freelancers op eventgebied. Het was enorm leerzaam om naast het organiseren van events, ook opdrachtgevers binnen te halen. Bij mijn oude werkgevers was ik gewend volgens bepaalde procedures te werken. Kom je ‘in de buitenwereld’ dan kom je met andere mensen, bureaus en processen in aanraking. Heel inspirerend.”

Wat wil je zeggen tegen andere eventprofessionals?

“We werken in een zwaar vak. Daarin is samenwerken een van de allerbelangrijkste dingen. Ook al ben je soms concurrenten, je bent ook meteen collega’s van elkaar. Dus gun elkaar soms wat meer.”  

Waar word je een tikkie rebels van?

“Ik word wel rebels als de blik ernstig vernauwd is. Zodra mensen zeggen dat iets niet kan, dan denk ik meteen ‘tuurlijk wel’. Ook onrustige schreeuwers op de werkvloer doen het niet goed bij mij. Het heeft helemaal geen zin om tegen leveranciers en medewerkers arrogant of bot te doen. Daar loopt echt niemand harder van.”

Zonder inspiratie...

“…heb je geen leuk werk, geen leuke events en geen leuke klanten. Dan houd je het ook niet vol.”