Venues

Gooiland doet gooi naar meest vernieuwde monumentale eventlocatie van Nederland

Meer mogelijkheden, meer daglicht, meer maatwerk

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

We hebben in het verleden al meermaals artikelen mogen schrijven over Gooiland. Centraal daarin staat vaak de constante drang om te verbeteren. Waarom? Om opdrachtgevers optimaal te kunnen bedienen bij hun doel om onvergetelijke events te organiseren.

Gaan we daar nu weer over schrijven? Jazeker! Maar met een reden, want de techniek in de theaterzaal is volledig vernieuwd, evenals enkele subruimtes. Geloof ons, daar ga jij heel veel plezier aan hebben!

Volle bak branding mogelijkheden

Na de LED-verlichting in de zaal een tijdje terug, wordt nu de techniek op het podium onder handen genomen. Laat dat maar over aan First Impression. Of zoals ze zelf zeggen: it’s all about experience! Nou, die beleving wordt dankzij de upgrade nog groter.

Het huidige klassieke projectiescherm met projector is vervangen door een groot formaat presentatiescherm van LED. Voor extra impact en branding mogelijkheden wordt dit scherm aangevuld met een drietal grote LED decor kaders. Zo tover je met één druk op de knop een eigen gethematiseerde setting tevoorschijn of kan je speels variëren tussen verschillende programma onderdelen. Wow!

Ook de verlichting is vernieuwd, met standaard in de set meerdere movinghead spots en washes voor een mooie presentatie setting of toffe showeffecten. Daarnaast is het geluidssysteem en de aansturing vernieuwd voor een nog betere spraakverstaanbaarheid van de sprekers. Tsss. hou eens op Gooiland, je kunt ook te ver gaan! #neehoor

Gooiland podium ledschermen 2

What’s sub(ruimtes)?

Alsof deze aanpassingen niet genoeg zijn, gooit Gooiland er komende zomer ook nog een verbouwing van enkele subruimtes er tegenaan. Ze worden ‘hersteld’ naar de oorspronkelijke plannen van architect Jan Duiker.

Waar voorheen enkele subruimtes geen daglicht hadden, worden diverse muren doorgebroken voor meer licht en ruimte in de locatie. De wand in de Green Center gaat eruit en de ruimtes daarachter worden volledig opnieuw ingericht en vergroot. Op deze manier ontstaat ook een grotere beursvloer en zijn de ruimtes flexibel in te richten. Lekker bezig Gooiland!

Dat betekent dat de ruimtes een veel meer open karakter krijgen, inclusief daglicht. Inmiddels zijn de vloeren ook volledig vernieuwd en worden de voorbereidingen getroffen om in de zomervakantie de laatste fase in te gaan. Middels flexibele wanden kunnen de ruimtes ook nog eens groter of juist kleiner gemaakt worden.

Toekomstplannen

Wie denkt dat Gooiland daarna klaar is, heeft het mis. Voor die minimaal te behalen 9+ ervaring bij elk event wordt alles uit de kast gehaald. Een toiletgroep gaat vergroot worden, in de kelder gaat een productiekeuken gecreëerd worden voor een nog efficiëntere en duurzamere productie en sommige wanden worden weggehaald om de originele elementen van dit monumentale pand meer tot zijn recht te laten komen.

Wat dat betreft ademen ze bij Gooiland hun visie ‘it’s all about the details’. Wat een beschadiging heeft of scheef hangt wordt waar mogelijk op duurzame wijze vervangen, zodat het er weer tiptop uitziet.

Combineer al deze upgrades met een constante focus voor het meest gastgerichte personeel (mede door een interne opleiding) en dan snap je waarom veel opdrachtgevers bij Gooiland terugkomen voor hun events. Wil jij ook voor een 9+ gaan, check dan zeker eens deze Hilversumse eventlocatie.

Beeld: Gooiland