Weet je wel wat jouw totem is?

Bedoeling van je organisatie kwijt? Bouw gewoon een totem

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Company Guide | Speaker | Dr. Danielle Braun

Het klinkt misschien als ‘ver van mijn bed’, maar heb je jouw organisatie wel eens als een tribe bekeken? Dr. Danielle Braun, corporate antropoloog en directeur van Academie voor Organisatiecultuur, doet dat. Zij reist de wereld rond op zoek naar best practices over samenwerken en -leven. “Omdat we al lang al weten hoe we tribes moeten bouwen. En dat is veel leuker dan een organisatie managen. We zijn het soms alleen even vergeten in onze gebouwen van beton.”

Vertrouwd maken wat vreemd is

Danielle geeft lezingen en masterclasses waarin ze de lessen van de antropologie over organisatiecultuur, leiderschap, besluitvorming en anders kijken deelt. Sharing the bright side of live dus! Ze neemt je mee op reis over de hele wereld om uiteindelijk weer te belanden in de spelonken van de eigen boardroom, organisatie of leven. Ze heeft een hekel aan saaie lezingen en vertelt met passie en humor. Altijd up-tempo en interactief. Je loopt de zaal anders uit dan je er in kwam; ietwat verward maar wél voorzien van uiterst praktische tools. Het zijn vaak eye-openers, want ze maakt vertrouwd wat vreemd is en vreemd wat vertrouwd is.

Danielle is publicist en veelgevraagd gast op radio en tv. Ze staat met een theatershow in zes theaters in Nederland. Haar lezingen kunnen heel corporate gemaakt worden of ze vertelt meer persoonlijke reisverhalen. Wij weten het zeker: Danielle raakt en ontroert.

Meest geboekte lezing rondom prijswinnend boek ‘Corporate Tribe’

Kijk daarom eens samen met Danielle door een antropologische bril tijdens een sessie of masterclass ‘Building Tribes’, zodat je nog scherper ziet wat werkelijk speelt in de dynamiek van de organisatie. Alsof je van zwart-wit naar kleurentelevisie omschakelt. Je gaat op zoek naar de totem van jullie organisatie en leert dat tribes niet in twee stappen maar in drieën veranderen. Je leert hoe je innoveert, hoe je omgaat met tegenstemmen bij verandering en hoe je de rollen in je organisatie in flow krijgt. 

Company guide _ Spreker _ Danielle Braun _ 05-Verre-volkeren-dichtbij-def
Company guide | Spreker | Danielle Braun | Hoe-verplaats-je-een-totempaal-2

Onderhandelen? Leer je op de oude zijderoute…

“Waar leer je beter hoe je goede relaties met je klanten onderhoudt dan op de oude zijderoute? Cultuur regelt de omgang tussen mensen. Wij vinden onze eigen manieren heel vanzelfsprekend. Maar het kan ook heel anders,” meent Danielle. Reis gewoon eens met Danielle naar Iran en leer over het spel van Ta’arof.

Bedoeling van je organisatie kwijt? Bouw een totem

“Overal op de wereld bouwen volken totems. Om te laten zien wat ze echt belangrijk vinden. What makes them tick.” Terug naar de bedoeling? Is je organisatie verzand in bureaucratie en systemen? Danielle brengt jouw bedrijf terug naar de essentie. Na afloop weet je weer wat je totem is.”