‘Spectacle’ op z’n Frans: dit is LaMachine

Next level straattheater

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
La machine - frankrijk - design - entertainment - 1

Denk je aan Frankrijk, dan denk je aan vin, pain et boursin. Aan de Eiffeltoren, de mooie Côte d’Azur of misschien zelfs die ene vakantieliefde. Maar van LaMachine heb je waarschijnlijk niet eerder gehoord. Maar deze willen we je niet onthouden, pas du tout. Dit theatergezelschap maakt de meest onwaarschijnlijke theaterobjecten. Mais oui, hier wil je meer over weten!

LaMachine is een Frans gezelschap dat bestaat uit geniale artiesten, technici en theaterdesigners. Met elkaar maken ze levensgrote creaties die tot leven komen op festivals, of plekken midden in de stad.

LEES OOK: Imposant stagedesign voor de mobiele generatie

La machine - frankrijk - design - entertainment - 3

Le ciel est la limite

Da’s the sky is the limit op z’n Frans. En dat neemt LaMachine wel heel letterlijk. Hun creaties zijn niet alleen onwaarschijnlijk echt, indrukwekkend en plus belle, maar ook onwaarschijnlijk groot. Want LaMachine denkt groot, groter, grootst. Een gigantische reuzenspin, levensechte draak of tempelbewaker: je kunt je bijna niet voorstellen dat deze objecten door mensenhanden zijn gemaakt – én bedacht. Op hun acts komen hordes Fransen af. Ze zijn, letterlijk en figuurlijk, een hoogtepunt op publieksevents en festivals. Duidelijk een gevalletje: dit moet je gezien hebben.

La machine - frankrijk - design - entertainment - 2

Openluchtspektakel in hartje Nantes

LaMachine op jouw festival of culturele (stads)event, hoe te gek zou dat zijn. Het wordt wel diep in de buidel tasten, maar het lijkt ons het meer dan waard!  Het goede nieuws: LaMachine doet met hun creaties verschillende steden in la France aan. Dan moet je alleen net op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Maar, ze hebben ook een vaste locatie, midden in het hart van het mooie Nantes. Les Machines de l’île, heet het. Hier sta je oog in oog met hun beroemde reuzenolifant, carrousel en boom vol reigers. Een kijkje in een fantastiewereld, die werkelijkheid wordt in het dagelijkse straatleven. Dit is jouw bezoek zeker waard.

Beeld: LaMachine