FLASHBACK FRIDAY: Raise your glass voor deze slimme circulaire toepassing van drinkglazen

Drinken uit afval smaakte nog nooit zo goed!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
In de afgelopen jaren hebben we zoveel toffe inspiratie gedeeld. Dat verdient het gewoon om opnieuw in de spotlights te staan. Zo deelden we in 2019 onderstaand artikel. Let’s go (flash)back to: Rebottled (eerste publicatie was op 10 april 2019).

 

Organiseer je een circulair event, denk dan ook eens aan het glaswerk wat je gebruikt. Daar kun je een duidelijk statement mee maken! Meer dan 440 miljoen wijnflessen per jaar worden zodra de wijn genuttigd is namelijk weggegooid, terwijl bierflesjes met statiegeld tot wel veertig keer worden hergebruikt. Dat is niet heel duurzaam.

‘Dus dat moet anders’, dacht Rebottled, en had het ambitieuze plan de eerste grote producent van circulair glaswerk te worden.

Laat je niet flessen door wat ze zeggen over gerecycled glas

Het recyclen van glas kost namelijk 85% van de energie ten opzichte het produceren van nieuw glas. Totaal niet duurzaam dus. Daarom dat het Utrechtse bedrijf dit probleem door de hele keten wil aanpakken. Rebottled rijdt met een elektrische bus rond om de flessen bij lokale horecagelegenheden op te halen, waarna medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt hun kunsten tonen en er prachtige drinkglazen en drinkflessen van maken.

Voor jouw circulaire event is het wellicht de investering waard om een blijvende indruk te maken met deze Rebottled-glazen. Naast de verwonderde blikken op dit originele glaswerk, worden gasten ook aan het denken gezet over de duurzaamheid van alledaagse producten. Extra gaaf; elk drinkglas heeft door zijn herkomst een eigen verhaal. Zeg nou zelf, dat drinkt toch net even wat lekkerder?

Wij juichen dit initiatief van harte toe! Daarom dat we achter de kreet “Reuse, Reconnect, Revolution” een vierde R willen toevoegen: Respect!

Circulaire Rebottled drinkglazen
Circulaire Rebottled drinkflessen

Beeld: Rebottled.nl