Fifth NRE: Een schitterende eventlocatie in de Lichtstad

Te gast bij de voormalige gasfabriek in Eindhoven

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Fifth NRE - gevel

Er was eens, niet eens zo heel lang geleden, een reeks productieve gasfabrieken in ons koude kikkerlandje. Deze gaven ons licht in donkere tijden. Letterlijk dan hè, want de meeste lampen in ons land werkten toen op gas. In de loop van de 20e eeuw raakten zowel de gaslamp als deze fabrieken in onbruik. Een aantal van deze kenmerkende bakstenen gebouwen zijn gelukkig getransformeerd in prachtige eventlocaties. Waarschijnlijk ken je de Amsterdamse Westergasfabriek en misschien heb je ook wel eens van de Haarlemse lichtfabriek gehoord. Maar wist je dat je ook in Eindhoven zo’n monumentaal pareltje kunt afhuren voor allerlei evenementen? En dat dus in de geboorteplaats van de lumineuze gloeilamp die deze gasfabrieken zowaar overbodig maakte. Ik heb het hier over het onlangs geopende Fifth, een jazzclub op het voormalige NRE-terrein.

Misschien denk je, net als ik: “Waar komt die naam vandaan?” Wel, de locatie heet zo omdat ze vijf concepten bieden onder één dak: The Main, The Stage, The Bar, The Room en The Roast. En waar komen die namen dan weer vandaan? Hieronder doe ik ze even uit de doeken…

Fifth NRE - theateropstelling
Fifth NRE - Vergaderen
Fifth NRE - zaal theateropstelling
Fifth NRE - diner
Fifth NRE - diner
Fifth NRE - tekst op muur

Alle vijf op een rijtje

Te beginnen bij The Main. Dit is een grand café dat elke dag publiek toegankelijk is en waar ze in de weekenden ook live jazz programmeren. The Stage is een grote zaal waar ze soms ook concerten doen, maar die tevens af te huren is voor grotere zakelijke evenementen tot 450 personen. The Room zijn stiekem twee kleinere ruimtes: The Jazz Room en The Blues Room. Deze zijn geschikt voor privé diners, vergaderingen, presentaties en de kleinere evenementen tot elk zo’n 50 personen in theateropstelling. The Bar is, de naam zegt het al, een bar. Maar er mag ook gedanst worden. Buiten de reguliere openingstijden is deze sfeervolle danstent ook beschikbaar voor evenementen en perfect voor ‘kleinere’  bedrijfsborrels. In The Roast roosteren ze geen vlees maar hun eigen koffie onder de naam Sprout. Dus reken maar dat een bakkie troost bij hun alles behalve troosteloos zal smaken. Pfoe hee, dat zijn veel mogelijkheden. En er is vast nog meer mogelijk als je contact met ze opneemt!

Fifth NRE - dj
Fifth NRE - diner

Geen Youtube-filmpje kan op tegen de visuele mogelijkheden van Matterport, waarin je door de locatie kunt lopen en ook de daadwerkelijke plattegrond van de locatie full color kunt bekijken. Check het hier!

Beeld: Fifth NRE