Deze uitvinders zijn AAN!

Neem maar van mij aan dat Het Uitvindersgilde je idee goed aanneemt

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
stage design - uitvindersgilde - SimoneTenda_Chaosgenerator

Ooit werkte ik als creatief bij een reclamebureau en verkocht ik een idee aan een bekend merk van luchtverfrissers: “Laten we jullie frisse lucht zichtbaar maken op events, door regenbogen te produceren en daar een tof filmpje van te schieten.” Verkocht! Werk je het even uit? Daar zat ik dan. Hoe gaan we dit nu produceren? Als het Uitvindersgilde toen had bestaan, was ik vast bij hun uitgekomen. Deze acht uitvinders, elk met hun eigen expertise, hebben hun krachten gebundeld in een coöperatie en positioneren zich samen als ideeënaannemers. Zij ontfermen zich over jouw idee en realiseren het voor je. For real.

Dit bonte gezelschap van makers leerde elkaar goed kennen door jarenlang een woongemeenschap in Den Dolder te kraken en daar vele projecten op te pakken. Inmiddels hebben ze samen de overstap gemaakt naar een professionele werkplaats in het Utrechtse Werkspoorkwartier.

Gouden handjes, zonder grenzen 

Filmmaker of meubelmaker, bioloog of ontwerper, natuurkundige of kunstenaar; allemaal hebben de gildeleden een totaal verschillende achtergrond. Wat hun echter verbindt, is hun nieuwsgierigheid naar elkaars expertise en een leergierigheid om mooie zaken mooi te maken. Met gebundelde krachten doorbreken ze de grenzen van hun disciplines, met verbluffend resultaat. Zo creëerden ze de (letterlijk) shockerende Elektrafette, een levensgrote versie van het spel Dr. Bibber. Ook Lauwelicht spreekt tot de verbeelding, projecterende straatlantaarns die binnenkort het levenslicht gaan zien. Ze restaureerden de vluchtelingenboot van rederij Lampedusa, wonnen DGTL’s pitch met hun sculptuur ChaosGenerator en construeerden waanzinnige decors voor meerdere TV-programma’s. En hoewel mijn gedroomde regenboog voor de luchtverfrissersfabrikant, ondanks de forse budgetten, nooit is uitgekomen, hebben deze uitvinders zo’n regenboog gewoon in geuren en kleuren uitgevoerd, waarvan akte. Voor mij is dit wel het ultieme bewijs: Laat je de uitvinders voor je uitvinden, dan vind je zelf een pot met goud aan het einde van je eigen project.

stage design - uitvindersgilde - bart heesen

Beeld 1: Simone Tenda
Beeld 2: Bart Heesen