De innovatieve (hologram) black screen van Thearent moet je echt zien

De nieuwe standaard in projectie is nu te huur

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
hologram projectie thearent blackscreen

Soms kom je dingen tegen waarvan je weet dat het een instant hit is, zo ook tijdens de Hologram Screen Demo Days in de nieuwe demostudio van Thearent. Zeg maar bye bye tegen die vaak lelijke witte schermen die pontificaal boven het podium hangen. Over een paar jaar kijken we gekscherend terug op ‘dit witte tijdperk’, zoals we nu ook lacherig doen over vroegere innovaties, zoals diaprojecties, VHS-banden of zelfs DVD’s. Het nieuwe wit is zwart! Ja echt, projectie op een zwart scherm; Carbonblack™ genaamd.

De veroorzaker van deze gegarandeerde trend zijn MANN CG en Panasonic die na jarenlange ontwikkeling een nieuw projectie-medium hebben ontwikkeld en nu met Thearent een exclusieve samenwerking zijn aangegaan voor de distributie ervan in Europa en Amerika, Canada.

Hologram-Hologram - innovatie - projectie - 2

De techniek staat voor niets

De werking van projectieschermen is altijd gebaseerd geweest op reflectie. Carbonblack™ schermen werken niet op basis van reflectie, maar op basis van absorptie, resonantie en uitstraling. Mocht je precies willen weten hoe het werkt, lees dan verder… anders moet je even door naar de volgende alinea!

[Nerd-alert aan] De black carbon projectie oppervlaktes zijn voorzien van zogeheten koolstof nano buisjes met een diameter van 400nm tot 780 nm; het zichtbare spectrum van licht voor het menselijk oog. Deze koolstof buisjes zorgen ervoor dat licht uit een projector wordt geabsorbeerd, gaat resoneren in de nanobuis waardoor het scherm licht gaat uitzenden. Omgevingslicht heeft nagenoeg geen invloed op het projectie oppervlak; alleen het geconcentreerde licht uit de projector wordt zichtbaar op het Carbonblack™ scherm [nerd-alert uit].

Hologram - innovatie - projectie - 1
Hologram-Hologram - innovatie - projectie - 3

Hologram projectie 2.0

De eventwereld werkt al ettelijke jaren met hologramprojecties, en heel eerlijk; ze blijven spectaculair om te ervaren. Maar het grootste nadeel is dat de toepassing vereist dat de omgeving rondom de projectie donker moet zijn, zodat het metallic (reflectie)gaasdoek niet zichtbaar is. Vanaf nu heb je die belemmering niet meer. Dezelfde zwarte koolstof nanobuisjes zijn verwerkt in hologram gaasdoek, waardoor je zelfs in (dag)licht de meest spectaculaire hologrammen kunt projecteren. We hebben het live meegemaakt en het resultaat is grandioos! Als we één nadeel zouden moeten opnoemen, is dat het scherm zo onzichtbaar is dat de kans bestaat dat iemand op het podium er zomaar doorheen kan lopen. En eigenlijk zegt dat alles over de kwaliteit van deze adembenemende innovatie!

Denk aan de mogelijkheden die er zijn, zoals een productintroductie die zweeft in de ruimte of een levensechte verschijning van een live spreker die vanuit het buitenland wordt gebroadcast.

Hologram-Hologram - innovatie - projectie - 4

De feiten in het gebruik van Carbonblack™

Wil jij het Carbonblack™ inzetten, dan weet je dus dat Thearent the place to be is voor de textiel en de dragers. Voor de content en projectie ben je volledig vrij in de keuze van de leverancier, mits ‘ze de techniek snappen’ want het is de kwaliteit van deze samenwerkende driehoek (projectie oppervlakte – projectie/ weergave – content) die zorgt voor het maximale effect.

Hologramprojectie is niet iets meer voor ‘alleen de duurste events’, want met deze innovatie zijn de kosten voor de textiel en dragers vergeleken met een paar jaar terug met een factor zes verlaagd. Dat is nog eens Thearendement halen uit je budget!

Beeld: Thearent / MANN CG