Classy koffie drinken uit een pompoen dankzij deze duurzame disposables

Crème Design tovert kalebas om tot koffiecup

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Koffiecup gemaakt van kalebas dankzij 3D-geprinte mal

Take-away cups zijn niet weg te denken uit ons dagelijks leven, maar ze produceren een ongelooflijke hoeveelheid afval die vervolgens terechtkomt in onze kostbare natuur. Wat als de natuur zelf een oplossing kan bieden voor deze wereldwijde kwestie en we zo ook events kunnen verduurzamen?

In onze zoektocht naar écht duurzame disposables (wegwerpartikelen) stuitten we op de 100% natuurlijke HyO-Cups. De in Brooklyn gevestigde ontwerpstudio Crème gebruikt zelfgekweekte groenten om deze unieke koffiecups te produceren.

Stapelbaar design

Vanuit de dringende behoefte aan een verschuiving van de huidige cradle-to-grave maatschappij experimenteerde de studio met het laten groeien van kalebassen in 3D-geprinte mallen. Pompoenen zijn snelgroeiende planten die elk seizoen veel vruchten produceren. Eenmaal gedroogd wordt de buitenkant van de vrucht waterdicht en keihard. Het idee is zeker niet nieuw, al eeuwenlang worden de uitgeholde vruchten gebruikt als keukengerei. Wat wel nieuw is, is de unieke vorm, dankzij de groei in die mallen! De cups zijn stapelbaar en zien er ook nog eens supermooi uit.

Opschalen van duurzame disposables

Zoals bijna alle nieuwe projecten, begon de studio op kleinschalig niveau met een kleine kalebassenkwekerij in de achtertuin. Door de storm aan positieve reacties, en de druk die bedrijven voelen om te verduurzamen, is de studio op dit moment razenddruk met het doorontwikkelen van de wegwerpbeker en het opschalen van de productie. Wij hopen dat de cups snel op de Nederlandse markt verschijnen, want met deze beker op je events belast je het milieu toch aanzienlijk minder!

Koffiedrinken uit duurzaam design dankzij deze disposable koffiecup
Koffiecup gemaakt van kalebas dankzij 3D-geprinte mal
Duurzame design disposable gemaakt van kalebas dankzij 3D-geprinte mal

Beeld: fotograaf Chris Collie, beelden beschikbaar gesteld door Crème Jun Aizaki Architecture & Design