Geen kerstpakket maar live cadeau deze kerst

De lijn tussen een kerstgeschenk of k*tcadeau is flinterdun

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
kerstpakket - cadeau - kerst - medewerkers - brading

Kerstbomen zijn er om cadeautjes onder te stallen en pakketten zijn er om aan werknemers uit te delen. Jazeker: Sinterklaas is nog niet eens op zijn boot gestapt of de kerstpakketten zijn weer hot topic. Het jaarlijkse kerstgeschenk is een gegeven, maar de manier waarop dit vorm krijgt loopt aardig uiteen. AllGifts deed onderzoek naar het ideale kerstgeschenk. De uitkomst? Het ideale geschenk is er eigenlijk niet. Geheel in stijl vinden wij Nederlanders namelijk altijd wel een gegeven paard om in de bek te kijken, en dus denken wij heel graag mee: waar zouden wij nou wel echt blij van worden?

Het persbericht stelt dat “een gadget dat past bij het bedrijf, lang meegaat en zonder plastic verpakt is, de ideale kerstattentie is.” Met nadruk op het woord ‘attentie’, want pakketten zijn verleden tijd. De powerbank wordt als favo item genoemd, maar feit is dat het de meest uitgedeelde gadget ooit is en derhalve in elke keukenlade zes powerbanks rondslingeren. Werkelijkheid is dat het apparaat pas zijn meerwaarde bewijst wanneer hij van dusdanige kwaliteit en vermogen is, dat menig werkgever het al te duur vind. Terug bij af. Gelukkig maar! Wij zeggen: back to live, back to reality.

LEES OOK: Carlijn Lindemulder (ADE Green): “De samenwerkingen, die zijn echt nieuw!”

Een live event als kerstcadeau

De realiteit is namelijk dat de gemiddelde werknemer niet snel tevreden is met een cadeau dat voor hem is uitgekozen, dus waarom val je niet terug op live? “Collect memories, not things”, zou niet alleen bij backpackende twintigers hoog moeten scoren. Dat we gelukkig worden van bijzondere gebeurtenissen die ons verrassen en verbinden is al lang geen geheim meer. Extra leuk is dat je de impact van zo’n event – mits goed georganiseerd en verzorgd – als bezoeker zelf in de hand hebt. Of het nu gaat om een geheel verzorgd diner op de werkvloer of een fantastische eindejaarsfeest op locatie: een kerstbeleving schenken in de vorm van een live event is wat ons betreft de beste strategie!

kerst - kerstpakket - cadeau - stand - horeca - winter - kerstboom - aankleding
kerst - kerstpakket - cadeau - stand - horeca - winter

Een DIY-kerstgeschenk

In lijn met deze ‘live gedachte’ ligt ook het idee dat steeds vaker terugkomt: werknemers zelf hun kerstcadeau laten kiezen of kerstpakket laten samenstellen. En dan niet via een website, maar natuurlijk in levende lijve! Zoek als werkgever de samenwerking met ondernemers die bij je passen en nodig hen uit voor een exclusieve in house kerstmarkt. Een paar kraampjes, wat glühwein stalletjes en een schaatsbaan op je parkeerplaats en je hebt de perfecte combinatie van het nuttige met aangename gecombineerd: je werknemers shoppen voor een x bedrag op kosten van de zaak hun kerstgeschenk bij elkaar, en zoeken tijdens en erna de gezelligheid bij elkaar op. Mariah op de achtergrond, de ontsteking van de boom op het centrale plein en de geur van kaneel door de receptie: de kantoor-kerstmarkt doet dat waar kerst voor bedoelt is. Samenzijn en vieren! But wait…

kerstpakket - schenken - cadeau - medewerkers - branding

Een kerstcadeau live schenken

Wij durven zelfs nog een schepje bovenop ‘het samenzijn en vieren’ te doen. Voortbordurend op de kerstgedachte en het feit dat we een gegeven paard toch snel in de bek kijken, willen we iets in ‘in the spirit of Christmas’ voorstellen: the gift that keeps on giving! Schenk je werknemer de kans zijn kerstcadeau te schenken. Want zij het in tijd, in geld of in een activiteit; je kunt een kerstcadeau en de kerstgedachte echt tot leven brengen! Van het aanbieden van marketing-, creatie- of productie-uren aan een stichting, tot het doneren van het bedrag van cadeaubonnen aan een goed doel of het samenstellen van kerstpakketten bij de voedselbank. Gebruik kerst dit jaar om die kerstgedachte eer aan te doen en daag je werknemers uit hierin mee te denken. Op een witte kerst heb je geen invloed, maar op een waardevolle kerst zeer zeker!