branchenieuws

ID&T en tientallen andere bedrijven spannen kort geding aan tegen overheid

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Optreden Sunnery James en Ryan Marciano tijdens festival met groot podium en water op de achtergrond - ID&T

Naar aanleiding van de nieuwe Corona maatregelen heeft festivalorganisator ID&T, bekend van onder andere Mysteryland, Milkshake en Decibel Outdoor, vrijdagavond bekendgemaakt een kort geding aan te spannen tegen de overheid. Vandaag maken zij bekend dat tientallen andere partijen, waaronder de organisatoren achter onder andere Paaspop, DGTL, 7th Sunday, F1 Dutch Grand Prix Zandvoort, Zwarte Cross, Lakedance, Het Amsterdams Verbond, Hullabaloo Festival en LatinVillage, zich hierbij aansluiten als mede-eiser.

Ook Solar festival spant een kort geding tegen de overheid aan om zekerheid af te dwingen voor andere toekomstige festivals dat zij organiseert.

De zitting zal op vrijdag 16 juli om 10:00u bij de rechtbank in Den Haag plaatsvinden.

“Het is onze expertise evenementen goed en veilig te organiseren en we weten dat ons publiek de discipline heeft. Wij zijn nu de goeden die onder de kwaden lijden en het lijkt erop dat de overheid vakanties verkiest over festivals. Je kunt niet op een cruciaal moment als deze met reces gaan en de branche laten bungelen. Jongeren worden met deze maatregelen onevenredig hard geraakt. Het maatschappelijk belang van onze industrie is enorm”, aldus Ritty van Straalen, CEO van ID&T.

De organisatie van Solar Festival, genaamd Event Warehouse, wil antwoord op de vraag of andere festivals die zij organiseren wel door kunnen gaan na 14 augustus. Voorbeelden hiervan zijn Spoorpark Live en Jungle Festival. Ook willen ze weten in hoeverre de overheid de kosten vergoedt als dat niet het geval is.