branchenieuws

Amsterdam Dance Event kijkt terug op geslaagde editie

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Jasper ten Tusscher_ADE_FELIX MERITIS_vlaggen van ADE

Amsterdam Dance Event (ADE) verwelkomde een recordaantal van 500.000 bezoekers tijdens haar festivals en conferenties, gedurende vijf dagen en nachten. De volgende editie van ADE vindt plaats van woensdag 16 tot en met zondag 20 oktober 2024.

De 28e editie van ADE is ten einde, met 2.900+ artiesten op 1.000+ evenementen en initiatieven die plaatsvonden op 200+ locaties in de stad, en heeft een recordaantal van 500.000 internationale bezoekers verwelkomd. Het Amsterdam Dance Event is uitgegroeid tot de belangrijkste en invloedrijkste bijeenkomst voor elektronische muziek en haar industrie. Het programma van dit jaar toonde wederom een breed scala aan subgenres van elektronische muziek, live muziek en culturele cross-overs.

Naast het enorme aantal uitverkochte festival evenementen breidde de ADE Pro conferentie dit jaar voor het eerst de programmering uit naar vier dagen. De conferentie verwelkomde internationale artiesten en invloedrijke bedrijven bij Felix Meritis om de meest urgente thema’s en onderwerpen te bespreken met haar publiek van muziekprofessionals. Daarnaast was ADE Lab, het talentontwikkeling platform voor jonge artiesten en professionals,  een enorm succes. De nieuwe generatie in de elektronische muziek – 2.000+ jonge artiesten, producers en ambitieuze professionals – leerden van internationale artiesten zoals Reinier Zonneveld en A-Trak. Daarnaast konden bezoekers samen muziek maken, feedback op hun werk ontvangen en deelnemen aan de vele demo drops in het programma.

tomdoms_Rijks_OpeningADE Beeld: Tom Doms
Jasper ten Tusscher_ADE_FELIX MERITIS_Circuit Group Mixers Beeld: Jasper ten Tusscher
ADE - feestend publiek tijdens optreden - foto Bram vd Berg-No Art Beeld: Bram v.d. Berg
Jasper ten Tusscher_ADE_FELIX MERITIS_WHITE LOTUS Beeld: Jasper ten Tusscher

Beeld: Tom Doms, Jasper ten Tusscher en Bram vd Berg