Dump de dixi of maak er weer een feestje van!

Zeiken over toiletten op events is echt zó 2006

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Dixi toiletten festivals

All the girls standing in the line for the bathroom… Jup. Een (outdoor) event roept bij menig meid (en mogelijk ook mannelijke bezoeker) de eeuwige vraag op: hoe zijn de wc’s dan? Laten we vooropstellen dat we van ver gekomen zijn. Van armzalige dixies die naarmate de dag vordert een steeds grotere barrière werden in verband met stank, hygiëne en toenemende rijen, naar prachtige porseleinen potten, rijen dik en met spoelfunctie en al! En we kunnen nog een stapje verder, want niet langer zijn toiletten puur functioneel.

Als je het slim speelt wordt het zelfs onderdeel van de event- of festivalbeleving. We delen wat voorbeelden om de hoge nood naar een hoogtepunt van je evenement te brengen!

De mystery dixi

Eigenlijk is de dixi echt niet meer ok, wat ons betreft. Tenzij… je er alles uithaalt wat erin zit. Ok, dat klinkt vies, maar wat we bedoelen te zeggen is: als je dan toch voor de dixi gaat. Regel die shit: regelmatige reiniging gedurende dag, desinfecterende gel zover als het oog reikt en nog belangrijker: een positieve associatie. Één of meerdere verrassingsdixi’s! Hang een discobal en speaker in de ene, bevestig een confettikanon aan de deur bij de ander. Dit alles kan natuurlijk ook bij de modern spoeltoiletten! Maar bewaar de dixi voor de echte parels, zoals het laten inlopen van een fanfare – via het ene toilet het terrein op, en door een ander er weer vanaf. Of voorzie een van de unit van een deur als achterwand, die de doorgang vormt naar en geheim podium. “Waar is het feestje?…”

De inspirerende plaspauze

Een noodzakelijk goed kan natuurlijk prima meerdere doelen dienen, zo ook de plaspauze. Wil je je bezoeker vermaken en van een plaspauze een inspirerend uitje maken, dan kun je overwegen om toiletentertainment in te zetten, zoals de toiletjuffrouw als typetje. Zo wordt een toiletbezoek een hele happening en hangt de sanitaire ruimte in no time vol met schunnige woordgrapjes en memorabele quotes. Een lekker hoog fun-gehalte! Dit moment zou je ook kunnen gebruiken om op onverwachte wijze je bezoeker bij een programma te be betrekken. Denk aan een tv-scherm met een het blokkenschema die aankondigt als een artiest of spreker op het punt van starten staat (afknijpen!), of met vragen, stellingen of quizjes. De inhoud – van gewoon grappig tot aansluitend op het programma – bepaal je helemaal zelf!

Een paradepaardje

“Wie goed poept, die goed ontmoet.” Zoiets was het toch? Cultuurfestival De Parade geeft het goede voorbeeld. Naast dat de pop-up plee’s van uitstekende kwaliteit zijn, maakt de organisatie van het toiletbezoek een moment van bezinning. Aandacht voor wat goede doelen, voor maatschappelijk en sociale zaken; alles wel helemaal aangekleed in en passend bij de stijl en het karakter van hun event. Dat kun jij ook! Wat je volgende event ook wordt; de praktijk van een wc hoeft niet saai of betekenisloos te zijn. Get your shit together!

Beeld: Pixabay