Dit staat er in het derde convenant preventie gehoorschade versterkte muziek

Check wat jij als organisator kunt doen!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Muziek of versterkt geluid is op allerlei manieren waardevol in het leven van mensen. Zowel in de emotie die het uitdrukt als door de emotie die het oproept. Ook op evenementen doet muziek heel veel voor de beleving.

Maar ga jij als organisator wel goed om met het gebruik van versterkte muziek?

Het convenant

Het Ministerie van VWS heeft lange tijd terug samen met ‘de branche’ (VNPF, VVEM, Stichting VeiligheidNL, GGD GHOR Nederland, KLvV, NL Actief, Verantwoorde Feesten en NVBF) het initiatief genomen voor het convenant.

Met dit convenant dragen de convenantpartijen bij aan het voorkomen van het ontstaan van gehoorschade door hard versterkt geluid en/of versterkte muziek, door hiertoe binnen hun verantwoordelijkheid en mogelijkheden doeltreffende maatregelen te nemen. Zij zetten zich er maximaal voor in om te zorgen dat bezoekers van de bij hen aangesloten leden op een voor het gehoor veilige manier van muziek kunnen genieten.

De gemaakte afspraken tussen de partijen worden in dit ‘derde convenant preventie gehoorschade versterkte muziek’ vastgelegd. Dit convenant is een vervolg op het ‘Tweede convenant preventie gehoorschade muzieksector’ en bouwt voort op eerdere inzet en opgedane ervaringen.

Check de link en kijk wat jij als organisator kunt doen om gehoorschade te voorkomen bij de bezoekers én crew op jouw evenement(en).