Speakers & Moderators

De Pitchcoach leert je in lezing, cursus of masterclass overtuigend te presenteren

Leer pitchen inclusief wetenschappelijke onderbouwing

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Afgelopen mei organiseerden wij de Event Inspiration Days met als thema ‘Pitches can be bitches’. Niet voor niets was dr. Esmeralda Kleinreesink de keynote die in twee presentaties alle 250 aanwezigen leerde wat de top tien tips zijn voor Professioneel Pitchen, inclusief wetenschappelijke onderbouwing. Juist dat laatste element onderscheidt de kennis van Esmeralda van andere pitchtrainers die deelnemers veelal met ‘open deur-trucjes’ overweldigen.

Let wel; iedereen doet de hele dag door aan pitches, want het is niets anders dan anderen razendsnel willen overtuigen en inspireren. Super interessant dus voor een lezing op een event of voor een interne masterclass voor bijvoorbeeld jouw eigen team.

Iedereen pitcht elke dag

Pitchen is een woord dat vaak wordt gelinkt aan het met een offerte en/of presentatie strijden om een aanvraag van een opdrachtgever. Maar pitchen gaat om overtuigen en inspireren. Dat doe je tijdens een vergadering, dat doe je in veel telefoongesprekken en dat doe je op netwerkbijeenkomsten. “Het trainen van sales managers is eigenlijk maar een heel beperkt deel van de mensen die ik train,” aldus Esmeralda.

Esmeralda-Kleinreesink-Event-Inspiration-days-Gooiland-Beeld-Tycho-Muller

De Pitchcoach word je niet zomaar

Het levensverhaal van Esmeralda is even divers als inspirerend. Als militair in Afghanistan wordt ze door uitgeverij Meulenhoff gevraagd mee te schrijven aan een boek over de gebeurtenissen aldaar. Na het verschijnen van dat boek volgde een lezingentournee, waardoor ze steeds vaker werd gevraagd ook als dagvoorzitter of key note speaker op te treden. Omdat een veel gemaakte reactie was dat haar presentaties en boek zo hilarisch waren, heeft ze vervolgens stand-up comedy gedaan.

Tegelijkertijd promoveerde ze als universitair docent aan de militaire academie op ‘storytelling binnen organisaties’, waardoor ze volle bak in de wetenschap dook. Dat alles zorgde ervoor dat ze bij defensie werd gevraagd om deelnemers voor een ontwikkelfonds te leren pitchen, waarna ze na een verplichte overstap (elke twee jaar moet je in het leger van functie wisselen) besloot De Pitchcoach te worden voor individuelen en organisaties.

Zakenvrouwen Ronde Venen 2022

Drie diensten waardoor jij beter leert pitchen

In de loop der jaren heeft Esmeralda als De Pitchcoach veel ondernemers, teams en andere geïnteresseerden laten ervaren wat de kracht van een goede pitch is. Daarmee heeft ze haar diensten tot een perfectie verfijnd; hoe kan het ook anders als je van pitchen je werk hebt gemaakt!

Spreker/dagvoorzitter: Overtuigend vertellen over overtuigend vertellen

Als spreker wordt De Pitchcoach ingezet om grote groepen gasten mee te nemen in hoe leuk en interessant het is om overtuigend te kunnen presenteren. Dit kan ze doen door een presentaties van de tien beste wetenschappelijke tips; boordevol oja, dat herkende ik’s en oja joh, dat heb ik nooit geweten’s. Juist door de feitelijke vertaalslag begrijp je de kracht van pitchen en blijven de tips nog beter in top of mind.

Een andere presentatie is die van ‘De vier elementen van de perfecte pitch, inclusief het nummer één geheim om mensen echt te overtuigen’. Een hele mond vol, maar absoluut zeer leerzaam. Sterker nog, na de presentatie kan je bij de borrel je persoonlijke pitch meteen oefenen. Hoe tof is dat?!

Ook woord-voor-woord-analyses van speeches (zoals bijvoorbeeld deze) behoren tot de mogelijkheden, zodat je niet alleen ziet, maar ook voelt wat er bij perfect presenteren komt kijken.

Daarnaast is De Pitchcoach in te zetten als dagvoorzitter. Een rol die ze invult door kort en krachtig te zijn in haar aan- en afkondigingen. Geen geouwehoer, maar sterk verwoord of in sterke dialoog met als doel om het publiek echte kippenvel momentjes te bezorgen. Daarnaast is het mogelijk dat ze alle sprekers van dat event van tevoren presentatietraining geeft. Nice!

In company: jouw team als pitch-experts

Wil je niet de gasten van een event, maar (een deel van) jouw organisatie beter leren presenteren, dan is daar de Masterclass. Inzetbaar van een dagdeel tot een tweedaagse training waarin je leert je beste pitch te schrijven én presenteren.

Uiteraard is dit ook één-op-één mogelijk. Bijvoorbeeld voor een directeur die een belangrijke speech moet geven of de jaarcijfers op overtuigende wijze wil presenteren.

De online academie

Mocht je niet de tijd of middelen hebben om een persoonlijke sessie te boeken, dan is er ook nog de online academie. Volg je deze cursus dan bouw je stap voor stap je pitch op. Tegelijkertijd leer je ook de wetenschap erachter, zodat je snapt wat je aan het doen bent. Ook heel handig als je zenuwachtig bent voor je vergadering of presentatie de volgende dag; snel… snuif snel die tips op en doe er je voordeel mee!

Als iets duidelijk is binnen ons vakgebied, is het wel dat pitchen belangrijk is. Niet alleen om een offerte om te zetten in een deal, maar ook in al het persoonlijke contact waar onze branche bekend om staat. Wil jij jouw gasten tijdens een event of jouw eigen team helpen, dan hoort De Pitchcoach in jouw telefoonlijst te staan!

Beeld: Tycho Müller en Nienke Meek