Blue Rhapsody is een schitterend stijlicoon in het water

Een schip dat aanvoelt als een volwaardige eventlocatie

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Blue Rhapsody Exterieur - boot- varen - drijvend event locatie

Op uitnodiging van Constant in Beweging waren we gisteren bij de presentatie van hun nieuwste parade(zee)paard. Met de overdadige stroom aan publiciteit in het afgelopen jaar waren de verwachtingen hooggespannen. Huiswaarts terugkerend concludeerden wij; dit is een eventschip zoals er geen één is, zeker niet in Nederland of omliggende landen!

Over alle aspecten van de Blue Rhapsody is overduidelijk goed nagedacht. Het resulteert in een schip waar, in lijn met de naam, ongetwijfeld epische events gaan worden georganiseerd. Met de kanttekening dat door sommige stijlkeuzes het schip waarschijnlijk niet bij iedere opdrachtgever past.

Ook fluisterschip Z8 bevaart de wateren van de Biesbosch

Weelderige luxe met een traditioneel sausje

Wie aan boord komt van Blue Rhapsody wordt allereerst verrast door een vier bij twee meter groot ledscherm wat mooi verwerkt is aan de buitenkant van het schip. Een gave eyecatcher voor het tonen van een eventlogo, een aankondiging of de benoeming van de sponsors van een event.

De verschillende decks van het schip geven op geen enkele manier het gevoel dat je je op een varende locatie begeeft (niet stiekem naar buiten kijken dan hè!). Er zijn absoluut geen concessies gedaan in kwaliteit en het voelt voor een schip overal erg spacious. Sterker nog; doorgaans ondergeschikte ruimtes, zoals de garderobe en toiletten, hebben een uitstraling waar menig premium eventlocatie jaloers op zou zijn!

blue rhapsody - interieuw - varende event locatie - 4
blue rhapsody - interieuw - varende event locatie - 4 © 2019 - Robert aarts Photography
blue rhapsody - interieuw - varende event locatie - 4 © 2019 - Robert aarts Photography
blue rhapsody - interieuw - varende event locatie - 4
blue rhapsody - interieuw - varende event locatie - 4
blue rhapsody - interieuw - varende event locatie - 4
blue rhapsody - interieuw - varende event locatie - 4

Qua inrichting is gekozen voor een luxueuze uitstraling met veel warme materialen en kleuren. De ene ruimte voelt frisser en ‘meer van nu’ aan dan de andere. We werden aangenaam verrast door een ‘levende muur vol beplanting’ die twee decks hoog reikt, maar waanden ons door de bekleding van de lange bank en stoelen op het panoramadeck alsof we terug in de tijd waren. Ongetwijfeld een smaakkwestie, maar wat ons betreft had de inrichting echt wat spannender gemogen.

Terechte trots en verwondering

Ga er maar aanstaan; verwende eventprofessionals uitnodigen om ‘jouw kindje’ te bewonderen voordat die eigenlijk goed en wel geboren is. Het team van Constant in Beweging deed het en de trots was bij ieder personeelslid zichtbaar. De bijbehorende lichte spanning zelfs aandoenlijk. Maar we zijn absoluut verrast. En de trots is terecht. Met openslaande deuren voor verrassingsdesserts of dj-optredens, coulissen voor artiesten (op een schip!), kleine hologramprojectoren op het podium en een groot LED-scherm in het plafond verwerkt, is het theaterdeck multi-inzetbaar. Tel daarbij op het podium wat gedeeltelijk omhoog kan gaan, de enorme raampartijen op het panoramadeck en de mogelijkheid om door een ingenieus aanlegsysteem midden op het water te kunnen aanmeren en dan weet je dat dit the next thing is.

Verwondering is er ook over de aanpak; een omzetgarantie passend bij het aantal gasten. Geen gedoe met (hoge) losse opstartkosten en vaartijden. Een all-in prijs waarbij je niet persé naar Arnhem hoeft, maar het schip op elke gewenste plek kan aanmeren (eventuele bijkomende havengelden en parkeerkosten daargelaten, uiteraard). Verfrissend en transparant!

BlueRhapsody_01-blue rhapsody - interieuw - varende event locatie © 2019 - Robert aarts Photography
BlueRhapsody_01-blue rhapsody - interview - varende event locatie © 2019 - Robert aarts Photography
BlueRhapsody_01-blue rhapsody - interieuw - varende event locatie © 2019 - Robert aarts Photography
BlueRhapsody_01-blue rhapsody - interieuw - varende event locatie © 2019 - Robert aarts Photography

Een hoge gunningsfactor

Het is geweldig dat er mensen zoals Constant Geerling zijn die het lef hebben om zo’n schip from scratch te realiseren. Er is absoluut behoefte aan vernieuwing, zeker als het gaat om de basis van elk event; een toffe locatie met mogelijkheden!

Er is keihard gewerkt naar deze deadline; dat was zichtbaar want her en der moeten de puntjes nog op de ‘i’ worden gezet of werkte nog niet alles naar behoren. Enkele elementen misten de afwerking, een beamer en verlichting die (zo blijkt, tijdelijk) prominent in beeld hangen en een bezichtiging van een boot die niet vaart. Hartstikke begrijpelijk, maar een goede communicatie hieromtrent had bij sommige gasten (inclusief ikzelf) onnodige vraagtekens bespaard.

Het is het team vergeven, want over een jaar heeft Blue Rhapsody ongetwijfeld een boek vol epische verhalen van events die aan boord hebben plaatsgevonden. We gunnen het ze in ieder geval en hebben, inclusief bijzonder ‘levensgroot dessert-schilderij’, al een voorproefje gekregen!

Blue Rhapsody Exterieur (2)