Venues

Amare kent geen ‘maar’, want deze eventlocatie biedt het allemaal

Hier een event organiseren voelt als een cadeautje

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Of ik een rondleiding wilde om Amare van dichtbij te ervaren. Jazeker. Wat volgt is een wandeling door misschien wel de mooiste en meest slim ingerichte eventlocatie van Nederland.

Zelfs zonder al het nog te plaatsen meubilair in de foyers is Amare een lust voor het oog. Dat wordt nog wat als de locatie op 19 november officieel geopend wordt en de eerste events worden georganiseerd.

Danstheater-in-Amare-foto-Katja-Effting

Imponerend van binnen én buiten

Heel eerlijk; ik ben niet heel bekend in Den Haag. Dus wilde ik extra vroeg vertrekken in de veronderstelling dat ik na het parkeren van mijn auto op zoek moest naar waar Amare zich in de druk in verbouwing zijnde binnenstad bevond. Onnodig, want vanaf de snelweg ben je er in een paar minuten en parkeren doe je gewoon onder de locatie (of in de buurt bij nog eens zeven parkeergarages). Wow, dat is handig! Trouwens, het Centraal Station is ook op maar een paar minuten loopafstand.

Kijk je buiten naar de locatie, dan voelt het gebouw majestueus aan. De toon wordt meteen gezet met de indrukwekkende pilaren en grote raampartijen. Eenmaal binnen blijkt niet enkel de buitenkant imposant. De entree voelt heel ruimtelijk aan, mede door de roltrappen die net als in de Amsterdamse Bijenkorf de verschillende verdiepingen doorklieven. Impressive! En dan hebben we de zalen nog niet eens gezien.

Doorloop Kunstenplein Amare
Tribunetrap Amare

Multifunctioneel

Amare is groot, echt groot! Niet te verwarren met onpersoonlijk of sfeerloos, want tijdens het ontwerp van het gebouw is er goed nagedacht over de inrichting, zodat alle gevoel van massa verdwijnt. Het neemt niet weg dat je je moet afvragen of je – buiten het mooie vergadercentrum – hier met groepen tot 100 personen moet komen. Voor grotere groepen zou ik zeggen: absoluut! De mogelijkheden zijn eindeloos en elke zaal ziet er geweldig uit en beschikt over de laatste ontwikkelingen op het gebied van techniek, geluidsdemping en vaak ook inschuifbare tribunes.

Kies de Amare Studio met haar frisse Scandinavische uitstraling inclusief daglicht, de Conservatoriumzaal met de ongepolijste vibe door het eiken parket, de houten wandbekleding en de betonlook stucwerk of het moderne Danstheater met warme kleurstelling waarvan zelfs het 975 m2 grote podium is in te zetten als losse ruimte (of verrassende plek voor borrel of diner!). Het paradepaardje is De Concertzaal. Terecht, want ik durf te beweren dat dit de mooiste moderne concertzaal is van Nederland. Dé perfecte plek voor congressen, jaarvergaderingen of award-uitreikingen.

Buitenkant gevel Amare - foto Carlijn Stortelder

Wanneer je voelt dat het klopt

Het unieke gevoel zit hem echter niet enkel in de zalen, maar juist in het hele gebouw en vooral de achterliggende filosofie. Amare wil het nieuwe culturele knooppunt van de stad zijn. Een huis voor heel Den Haag waar events, cultuur, educatie en ontmoeting samenkomen. Dat voel je als je hier rondloopt en dat komt jouw event – ook als je een exclusief karakter wenst – ten goede.

Tel daarbij op de mogelijkheden om een paar jaar vooruit te boeken (in een theater, ja echt!), de mogelijkheid om De Nieuwe Kerk bij je event te integreren en het feit dat Amare zich – hoogstwaarschijnlijk – het meest duurzame theater van Nederland mag noemen en dan is het duidelijk; de evenementenbranche heeft er een nieuwe locatieparel bij waar geen ‘maar’ tegen opgewassen is!

entreehal Houtmarkt Amare
Roltrap met gang Amare

Beeld header: Arno Wijnberg
Beeld Danstheater: Katja Effting
Beeld buitenkant gevel: Carlijn Stortelder
Beeld overig: Amare