Venues

7x ‘dat heb je echt mis’ over de Fokker Terminal

Als je dit eerder had geweten…

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Fokker Terminal is een gerenommeerde evenementenlocatie. Met bijna vijftien jaar ervaring en honderden georganiseerde evenementen weten ze daar in Den Haag precies hoe jouw bijeenkomst vleugels krijgt.

Tegelijkertijd valt het Tim Rosman, director sales & events bij Fokker Terminal, op dat er na al die jaren nog steeds enkele aannames zijn rondom deze locatie. Daar gaan we voor eens en altijd verandering in brengen!

Fokker Terminal

#1 Ligging | Hoezo persé omgeving Utrecht?

De geografische ligging speelt uiteraard mee in de keuze van een locatie. Logisch. Maar volgens Tim oriënteren veel opdrachtgevers zich bij een landelijk event vaak alleen op ‘omgeving Utrecht’. Het merendeel van de events die worden georganiseerd vinden in de Randstad plaats. “Laten wij in Den Haag nou juist goed gecentreerd in de driehoek Amsterdam – Utrecht – Rotterdam liggen.”  

Een extra voordeel van Fokker Terminal is dat de locatie op nog geen vijf minuten rijden van de snelweg af ligt. Zet dat maar eens af tegen een locatie in bijvoorbeeld het centrum van Utrecht of in een meer natuurlijke omgeving met bijbehorende polderweggetjes. Ook met het openbaar vervoer is deze locatie zeer goed bereikbaar; in maximaal tien minuten per bus vanaf Den Haag Centraal of Den Haag Holland Spoor stap je perfect voor de ingang uit. Oké, daar ‘ligt’ het dus niet aan!

#2 Prijs | Zo’n industriële locatie is toch enorm duur?

Deze misvatting komt terug uit de tijd dat industriële locaties echt een blank canvas waren. Heerlijk voor conceptmakers, want je kon er echt volledig je eigen draai aangeven. Maar de realiteit is dat het erg kostbaar is en niet duurzaam om alles ‘in te vliegen’. 

Daarom heeft Fokker Terminal flink geïnvesteerd om alles wat je nodig hebt in huis te hebben. Van uitgebreide meubilair sets tot volledige buffetpunten en groendecoratie en van een mooie voile afscheiding tot volwaardige technieksets. Wees overigens niet bang dat je event niet onderscheidend is. Met slimme tweaks in signing en branding kan het event snel gepersonaliseerd worden. “Geloof ons maar op onze Fokker-blauwe ogen: we bieden alles compleet aan, zoals afgesproken. Dat betekent dat we om 07.00 uur volledig klaar staan voor een repetitie of laatste doorloop van het programma. Dat scheelt ook meteen een opbouwdag in de kosten.”

#3 | Die locatie is veel te groot voor ons

Doe je ogen eens dicht en beeld je dan de Fokker Terminal eens in. Grote kans dat je dan de grote witte Hangaar voor je ziet. Een prachtige ruimte, maar – zonder inrichting en afscheiding – erg groot. Denk je? “Dat valt dus enorm mee. Door de flexibele afscheiding kunnen we op de ½ of op ⅓ een cateringplein aan de ene kant en een plenaire ruimte aan de andere kant creëren. Zo heeft het al vanaf 250 personen een fijne sfeer.” 

Maar ook voor events met minder dan 250 personen ben je op deze locatie aan het juiste adres. Het eerste gedeelte van de Hangaar wordt dan namelijk ingezet voor catering en netwerk en de Motorruimte wordt dan ingezet voor de plenaire presentaties. Inclusief vast aanwezige techniek. Wel zo lekker!

#4 | Ze hebben vast geen subruimtes

Jazeker wel! Sterker nog, er is geen één andere locatie in Nederland waar de subzalen meteen rondom de plenaire / netwerkruimte liggen. Welkom bij Fokker Terminal waar de achttien klaslokalen (ja ja, dat is het voordeel van een oud schoolgebouw) volledig zijn ingericht met meubilair en techniek voor uiteenlopende subsessies. Hoe ideaal wil je het hebben?

#5 Zo’n locatie is veel te kil

Nee joh, ben je mal. Er is fors geïnvesteerd in techniek, zodat er overal LED-verlichting hangt die je in alle bedrijfskleuren kunt instellen. Verder is er veel accentverlichting rondom de pilaren en is het afscheidingsgordijn subtiel verlicht. Ook is er een enorme set met meubilair: barren, lounge, krukken, banken. 

Maar ook grote olijfbomen en groendecoratie zijn opgenomen in de offerte, met modulaire uitbreidingen mocht je specifieke wensen hebben. Ook door het gebruik van recyclebaar evenemententapijt en banners kan je de corporate identity gemakkelijk doorvoeren. ‘Kill me now’, dat is slim gedaan.

#6 Er is geen buiten

Dat dacht jij; echt wel! Achter de deuren die normaal open gingen voor het naar binnen rijden van vliegtuigen, schuilt namelijk een mooie ruimte die perfect dienst doet voor bijvoorbeeld een foodtruck festival. Inclusief uitzicht over de Fokkerhaven. Nice!

#7 Op zo’n grote locatie moeten vast zelf veel regelen

Bij de Fokker Terminal wordt je waar je wilt volledig ontzorgd. Dat zit hem in de techniek, meubilair, catering en wat niet meer. Je wordt aan de hand van een dedicated projectmanager meegenomen van aanvraag tot uitvoer. Ook op de dag zelf is hij jouw aanspreekpunt. “Zo zorgen we voor zo weinig mogelijk overdrachtsmomenten, zodat jouw event vlekkeloos verloopt. En jij als opdrachtgever kan focussen op de gasten.” 

Ik kan het mis hebben, maar nu deze misverstanden de wereld uit zijn, lijkt het mij verstandig Fokker Terminal snel eens te bezoeken voor een locatie inspectie. 

Beeld Fokker Terminal