Food & Drinks

5x Sneaky insides van Hete Peper aan de hand van iconische sneakers. Say what?!

Just do it!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

“Bas, we hebben hier chef en mede-eigenaar Sander rondlopen. Elke dag weer op andere sneakers. Daar zit vast een verhaal in.” Zeker weten, want zo uitbundig als Sander van Dam in zijn sneakercollectie is, zo uitgesproken is ook Hete Peper.

Dit gave cateringbedrijf verrast opdrachtgevers én gasten met creative and freaking tasty concepts. Daar vallen ze enorm mee op en winnen ze zelfs prijzen mee. Maar het van de daken schreeuwen? Ho maar. Het (succes)verhaal van Hete Peper laat zich niet zomaar vertellen. En wat heeft Sander zijn sneakercollectie hiermee te maken? Misschien meer dan je zou denken! Dit is Hete Peper uitgelegd in vijf iconische patta’s! Nu maar hopen dat ze niet naast hun schoenen gaan lopen!

Fotograaf Tim van Etten Fotograaf: Tim van Etten

#1 Nike Air Max Amsterdam

Deze sneaker staat bekend om zijn drie rode kruizen. Daarmee brengen ze een ode aan Amsterdam. Hetzelfde doet Hete Peper in haar werk. Zo is het ‘Amsterdam dessert’ een all time favorite van veel opdrachtgevers! Die liefde voor de Nederlandse hoofdstad gaat ver. Hete Peper is er geboren en opgegroeid. De drie eigenaren hebben er vele jaren in andere hoedanigheden gewerkt en een groot deel van het team woont er. Ze kennen de stad van binnen en van buiten. Amsterdam inspireert ook op het gebied van catering innovaties. Zoek je Hete Peper, check dan de nieuwste restaurantjes, toko’s en festivals. Wedden dat je ze daar op inspiratietour treft? 

Maar dat niet alleen. Amsterdam ademt daarnaast diversiteit en eigenzinnigheid; waarden die je ook terugvindt in het DNA van Hete Peper. De Amsterdamse branie (oftewel bravoure) voel je als je met het bedrijf samenwerkt. Als het ware Ciske de Ratjes durven ze waar nodig te schuren. Maar alleen om het event beter te maken. Trouwens, wist je dat Sander ook graag zingt: Ik voel me zo verd*md ….

Hete Peper

#2 Nike Dunk Low SB x Powerpuff Girls

De Powerpuff Girls, wie kent ze niet? Het zijn drie kleurrijke superheldinnen met superpowers. Zo divers is ook Hete Peper. Je ziet het in Sander’s keuken waar medewerkers van ‘diverse kleur’ werken. Roze, blauw of groen… het maakt niet uit wat je achtergrond is. Heb je een superkracht en straal je, dan pas je bij het team. In de keuken, op kantoor of op de vloer. Sta in je kracht en shine! Zo creëert Hete Peper een team van superhelden. Een bont gezelschap. Eén team, één taak. Van de parttime afwasser tot de eigenaren; iedereen heeft een focus op hetzelfde doel, namelijk een perfect event neerzetten. P(u)fff, dat is nog eens power!

Hete Peper

#3 Kapot gedragen Nike Air Max Animal 2.0

Een cateraar op topniveau wordt je niet zomaar. Meters maken. Hard werken en eindeloze inspanning leveren. Dat doen ze zeker bij Hete Peper, in elke functie. Of je nu stappentellers op hol laat slaan op de vloer, of foodscripts tot culinaire hoogtes laat stijgen. Doe je iets met liefde? Dan ga je ervan houden en wil je nooit meer zonder. Net als Sander niet van deze afgedragen sneakers af wil.

Sterker nog, hij draagt ze terwijl hij eigenlijk verplicht is veiligheidsschoenen te dragen. Deze ‘Animal’-sneaker symboliseert dan ook meteen de rebellie. “Want wie gaat mij vertellen welke schoenen ik moet dragen,” aldus Sander. Ssst, niet doorvertellen he?!

Hete Peper

#4 Golfschoen Travis Scott

Zo exclusief als deze ‘Scott’s, zo bijzonder zijn ook de voorstellen van Hete Peper. Natuurlijk zijn er een paar terugkerende concepten (logisch, we kijken ook nog steeds de goal van Dennis Bergkamp in de halve finale WK terug). Maar in principe is het doel om voor elke aanvraag opnieuw een winnende goal te schieten. Of om in thema te blijven; die hole in one te scoren! Zo wordt elke offerte speciaal.

Hete Peper staat bekend om het op hoogste niveau opereren in het cateringlandschap. Gerechten zijn vaak sterrenwaardig. Hoe exclusief wil je het hebben? Maar betekent dat dan enkel stijf vijf gangen diner eten met wit linnen? Nee joh, het blijft natuurlijk wel Hete Peper. Gelukkig is Sander wars van de cateringwetten. Ook voor food stations of walking dinners kan hij gerust bordjes serveren waar 23 (!) handelingen in zijn verwerkt.

Is Sander klaar met koken, dan staat hij op de golfbaan. De perfecte gelegenheid om het hoofd lekker vrij te maken voor nieuwe creativiteit. En om compagnon Kim van der Does golfles te geven. Hoewel Kim dat zelf niet zo ziet. 😉

Hete Peper

#5 Nike Air Force 1 Low Chili Pepper

Deze sneaker kreeg Sander (en ook mede MT-ers Kim van der Does en Pepijn Kerstens) van zijn collega’s. Als dank van het team dat zij drieën het bedrijf door een loodzware corona-periode hebben geholpen. Een dikke bevestiging dat iedereen bij Hete Peper de filosofie ‘1 team, 1 taak’ doorleeft en dat het twee kanten op gaat.

Sander zelf nam deze sneakers emotioneel in ontvangst: “Ik waardeerde dit enorm. We organiseren zulke prachtige events. Maar dat kan alleen door een sterke team effort. Dat is de basis van ons succes en geeft een drive om altijd door te gaan.”

Het is voor ons duidelijk: Hete Peper bewandelt een weg vol inspiratie, creativiteit en liefde voor het vak. Dus trek zelf de stoute schoenen (ehhh, sneakers) aan en bel deze cateraar voor een culinaire uitdaging. Je krijgt er geen spijt van!