5x favoriete artikel van het Event Inspiration team

Wat vonden wij er nou zelf van?

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Jaartje, wat een jaartje. Het was misschien niet zo (kerst)takkedruk als vorig jaar, maar wat heeft iedereen in de branche lopen zwoegen om de mooiste events te organiseren. Wij prijzen ons gelukkig dat we daarover mochten schrijven of jou juist van inspirerende content konden voorzien waarmee jouw volgende event nog creatiever, impactvoller, duurzamer, … werd.

Zo, aan het einde van 2023 is het een mooi moment om even stil te staan en aan het team te vragen: welk artikel is jullie het meest bijgebleven?

Sanne Rooijakkers | Plantjebandje is het entreebandje (of keycord) dat je na het event in de grond stopt

“Ik ben gek op alles wat met innovatie en het verduurzamen van de branche te maken heeft. Plantjebandje slaat wat mij betreft de spijker op zijn kop. Hoe mooi is het dat je na je feestje zelf al gelijk wat terug kunt doen voor de natuur?!”

PlantjeBandje - biologisch afbreekbare polsbandjes en keychains

Jelle van Keulen | De reden waarom je Neoc moet bellen, al is het maar voor het tegengeluid

“Het is heel fijn dat we artikelen mogen schrijven voor onze partners. Vaak klimt het redactieteam dan in de telefoon en belt de partner om de insteek van het artikel te bepalen. Vaak willen ze zelf iets kwijt, maar soms durven ze het aan om ons één of meerdere van hun opdrachtgevers of leveranciers te laten bellen voor een eerlijke blik. Daar houden wij van; lekker objectief en met een beetje lef.

We hebben dit voor meerdere partners mogen doen, maar eigenaar Coen van Neoc had er helemaal zin in. Er werden meerdere leveranciers benaderd en we mochten ze zelfs vragen of ze bij Neoc weleens een ‘pain in the ass’ zijn. Kijk, daar hou ik van!”

Volvo EX30 1 presentatie - Neoc - Verwiel - Beeld Nico Alsemgeest

Bas Veldkamp | Radio Mano Sport verrast gasten met hilarische live sportverslaggeving

“Ik schrijf graag over allerlei soorten onderwerpen. Maar het allerleukste vind ik toch om niet alledaagse, gekke of verrassende inspiratie te vinden. Soms heel simpel qua opzet, maar ijzersterk in de uitvoering.

Nou ben ik niet per se fan van ‘acteurs’, omdat ze vaak een flauw typetje persifleren. Maar als het goed gebeurd, dan is het ook wel echt steengoed. Dat vind ik van Radio Mano Sport. Telkens als ik ze bezig zie, kan ik een dikke grijns op mijn gezicht niet verbergen. Het is gewoon hilarisch en dat vinden gasten op een event ongetwijfeld ook.”

Kartje Kilo - Radio Mano Sport

Deborah Vastenburg | SJL zorgt met funky sjoelbakken voor hilarisch entertainment op jouw event

“Ik vind vooral de ludieke activiteiten het leukste om te lezen. Zo zijn de sjoelbakken van SJL echt hilarisch. Ik denk dat de kracht van het Event Inspiration platform is dat we inhoudelijke artikelen afwisselen met luchtige inspiratie die je in kunt zetten bij een event.

Ook de artikelen van Locatietour zijn altijd leuk, omdat je dan in één artikel heel veel inspiratie voor locaties te zien krijgt.”

SJL Sjoelbanen - Pop up ping pong - spel

Simon Renes | Dossier ‘gehoorschade: wie niet horen wil…’

Dit is mijn favoriete dossier met enkele interessante artikelen over (het voorkomen van) gehoorschade. Een feestje moet namelijk wel écht een feestje zijn. Daar hoort het oplopen van blijvende gehoorschade niet bij.

Er lopen in Nederland honderdduizenden mensen rond met continue oorsuizen (tinnitus) als gevolg van te hard en slecht geluid. De bekende piep in je oor, maar dan dag en nacht. Die klachten zijn enorm vervelend, en sommige mensen kunnen en willen hier niet mee leven. Dat klinkt dramatisch, en dat is ook precies wat het is. Vergelijk het met laserpennen die in je ogen schijnen. Dat kan voor blijvend letsel zorgen en dat wil niemand. Met geluid is het niet anders. De impact van te vaak en te hard geluid is tweeledig: enerzijds vermindert je gehoor met kans op doofheid. Anderzijds heb je straks iedere minuut van de dag een piepend geluid in je oor. Gehoorschade ontstaat geleidelijk en is niet te genezen!

We zouden de bekende hit van Baz Luhrmann ‘Everybody’s free to wear sunscreen‘ opnieuw moeten uitbrengen naar de versie: ‘Everybody’s free to wear earplugs‘. Daarover gesproken, mijn favoriete earplugs op maat komen van Noizezz. Dus bezoek je evenementen, festivals en sta je in het weekend op de bar: wear earplugs. Het geluid is dan beter en met goede earplugs kan je iedereen prima verstaan. Een feestje voor jezelf en voor je oren!”

I Love My Ears oordoppen bij schreeuwende man

Beeld: I Love My Ears, SJL, Radio Mano, Nico Alsemgeest en Plantjebandje