Zuivere koffie biedt life changing barista koffie van (ex)gedetineerden

Sterke kwaliteit, lage footprint én goed verhaal in één

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Impact maken én de lekkerste koffie op jouw event serveren? Dan is het zaak dat je Zuivere Koffie laat langskomen. Deze jongens komen niet alleen met koffie, thee en sweets uit de bajes naar jouw event. Ze hebben ook nog eens een echt verhaal te vertellen en serveren heerlijke cappuccinos, lattes en americanos.

Dat is koffie waar je wel even ‘voor wilt zitten’ als je het ons vraagt.

Sociaal smaakt beter

Zuivere Koffie is een sociale onderneming die zich inzet voor het bieden van tweede kansen aan gedetineerden en ex-gedetineerden. In de gevangenis in Zaanstad staat de koffiebranderij en bakkerij. In de vrouwengevangenis van Nieuwersluis wordt thee gemaakt. Dat is al bijzonder, maar het wordt nog interessanter. Het zijn namelijk ex-gedetineerden die als kundige barista’s de koffie serveren. Dat spreekt toch veel meer tot de verbeelding dan zo’n suffe coffeecorner met inhuur student?

Zuivere koffie - koffie door ex gedetineerden - events

Wat komen ze brengen?

In plaats van dat ze in het verleden wellicht wat bij je kwamen halen, zijn deze ex-gedetineerden weer op het goede pad en komen ze juist wat brengen. Naast de koffie, thee en chocomelk, zijn dat ook heerlijke lekkernijen uit eigen bakkerij. Wat te denken van brownies, carrot cake en bananenbrood. Geserveerd vanuit de eigen mobiele koffiekar of ‘overal te plaatsen’ bar.

Wil je naast de koffie ook het verhaal meer delen met jouw gasten, dan is oprichter Jemuel Lampe of een andere Zuivere Koffie medewerker te boeken als spreker. Het verhaal van Zuivere Koffie en haar mensen is namelijk uniek. Een verhaal over de zoektocht naar een tweede kans, doorzettingsvermogen en teamwork. In het verleden is al menig zaal geïnspireerd, verbluft en soms zelfs geshockeerd achtergelaten.

Zuivere koffie - koffie door ex gedetineerden - events

Wat dit bedrijf nog interessanter maakt, is dat ze PSO-gecertificeerd is. Op de Prestatieladder Socialer Ondernemen staat ze op de hoogste trede, waardoor Zuivere Koffie zeer geschikt is bij bijvoorbeeld aanbestedingen waar ook wordt gekeken naar de SROI (social return of investment). Good to know, right?

We weten zeker dat je na afloop van jouw event kunt zeggen dat de koffie van Zuivere Koffie dit keer veel beter gevangen.. ehhh ontvangen is.

Beeld: Zuivere koffie