Winterklare cases in evenementenland

Hoe je met een event of locatie het meeste uit de winter haalt

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
winter wonderland company event - winterklare locatie

Als klein jochie zag ik op TV de meesterlijke sketch van Van Kooten & De Bie waarin zij, vermomd als hosselende Hagenese tuinmannen, het woord ‘winterklaar’ introduceerden. Dit geestige woord is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse taal, mede vanwege de zeer breed inzetbare betekenis. Ja, ook als event- of locatiemanager is het een jaarlijks terugkerende uitdaging om je bedrijf klaar te stomen voor de winter. Hoe dompel je je zaak onder in die gezellige winterse sfeer en trek je genoeg bezoekers die hun duit weer in het zaakje doen? Wat doe je met je buitenterrein in een seizoen waarin de meeste mensen liever binnen zitten? Dit artikel toont aan dat vernuftige ondernemers er wel raad mee weten. Zij openen ijsbanen, après-skihutten, kerstmarkten, immer met de broodnodige vuurkorven en sfeerverlichting. Een conceptuele saus erover, een beetje promo eromheen en winterklaar is case!

Trek je moonboots dus maar aan voor een rondgang langs gemütliche winterse concepten die verlichting brengen in maanden voor duisternis. 

LEES OOK: Op het lichte terras van IJver voelt binnen zitten als buiten, ook in de winter.

kerst - event - winter - drinken - horeca

Haal de winter in huis

Wie de winter het liefst naar zich toe laat komen en voor een bedrijfsfeest op zoek is naar een rondtrekkend wintercircus op maat, kan terecht bij, de naam zegt het al, Festival op het Bedrijf. Hun winterfestival komt binnen op jouw locatie met winterse foodtrucks, barren, decoratie, spelletjes en programmering. Nog uitgebreider is het aanbod van Up Events’ Winter Wonderland. Afhankelijk van hoe groot je het wil hebben, pakken ze uit met verwarmde tenten, vers bereide Glühwein, ijskraampjes, kerstversiering, sfeerlicht, vuurkorven en BBQ Smokers. Maak het helemaal af met een workshop ijsbeeldbouwen of het spelletjesprogramma van de Winter Olympics, en na afloop je eigen DJ in de après-skihut die zorgt dat de Uggjes van de vloer komen, harder stampend dan de geserveerde pot.

event inspiration - company guide - festival op het bedrijf - 103. foodtrucks winterfestival Festival op het Bedrijf
event inspiration - company guide - defabriqueKalvermelkfabriek - Loods 6 - bedrijfsfeest - Inrichting - Catering - festival - Congrestival (4) Festival op het Bedrijf

Iet giet oan

Denk je aan winter in Nederland, dan denk je aan schaatsen. Natuurlijk doen we dat het liefste op natuurijs, maar zelfs in Friesland vriest het al jaren niet genoeg meer om er een event omheen te plannen. Gelukkig zijn er zat zakenlui die er brood in zien om tijdelijke ijsbanen op te tuigen, met de broodnodige koek en zopies ernaast, plus schaatsverhuur. De meest schilderachtige kunstijsbaan is wellicht het jaarlijks terugkerende Ice Amsterdam op het Museumplein, met het Rijksmuseum en een nagemaakte Magere Brug als decor. Iets verderop ligt waarschijnlijk Nederlands’ hoogste: Op de 17e verdieping van het Ramada Apollo Hotel kun je ook dit jaar in hoger sferen Roeftop Sjoelen XL. En met 750 m2 is de grootste misschien wel de overdekte IJsbaan Midden Nederland in Barneveld, een charmant concept zonder winstoogmerk dat geheel draait op vrijwilligers en toch toegankelijk is voor vele doelgroepen, ook voor bedrijven. 

amsterdam-schaatsen-museumplein-winter-

Schaatsen in thema

Wil je een locatie afhuren om in thema te schaatsen dan zit je bij het Spoorwegmuseum misschien wel op het juiste spoor. Hier kunnen je gasten tussen de stoomlocomotieven zelf de ijzers onder binden en baantjes trekken over de inpandige ijsbaan. Een oud-Hollandse caroussel, honderden kerstbomen en ditto lichtjes maken de sfeer helemaal af. Ook bij het Nederlands Openluchtmuseum kan je je schoenen voor schaatsen verwisselen. Om precies te zijn op de grote ijsbaan voor de Amsterdamse Westerstraat. Of ga sleeën vanaf de sleebaan bij de molen. Wist je dat je in het IJspaleis van de Winter Efteling ook een schaatsbaan hebt? Qua winters decor kan hier natuurlijk weinig tegenop. Combineer het met exclusieve toegang tot de welbekende attracties en diverse af te huren gethematiseerde locaties en dan weet je dat je voor ieder gezelschap een perfect kerst- of eindejaarsevent kunt samenstellen. Voor elk wat winters. Wil je een winters feestje organiseren waarbij gasten ook nog eens hun eigen kerstpakket kunnen samenstellen, dan moet je op 10 of 11 december naar het HIER. Kerstfestival gaan in Fort St. Gertrudis. heb je dat jaar in ieder geval geen gedoe met collega’s die hun kerstgeschenk niet kunnen waarderen. Wel zo fijn!

De Grote Overwinter Oproep

Wij zijn op zoek naar nog meer locaties die het overwinteren goed onder de knie hebben en waarbij bedrijven goed onder de pannen zijn. Heb jij een tip? Laat het ons hieronder weten! Overigens: in tegenstelling tot alle voorbeelden in dit artikel, hoef je er niet per se te kunnen schaatsen 😉

activities amsterdam indoor - winter - up evetns - feest - thema