Venues

Watermolen van Rakhorst ideale ‘heisessie’-locatie in het centrum van ‘t Oosten

Een stukje Oosten-rijk in Nederland

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

“Ik loop hier langs het meertje waar de meerkoetjes aan het nestelen zijn. Verderop kabbelt een beekje en langs het rad van de molen ploft het water naar beneden. Hier, in het groen, kom je helemaal tot rust.” Eigenaar Erik van Wilsum kan het ons niet beter aanprijzen. We belden hem terwijl hij rondliep over het terrein van zijn nieuwste aanwinst.

 In geur en kleur vertelt hij over de bijzondere mogelijkheden om events te organiseren in één van de drie ruimtes in deze historische locatie en het omliggende terrein met verschillende grote boerenschuren. We hangen aan zijn lippen en kunnen niet wachten om hier in Heerde binnenkort live ‘tot rust’ te komen.

Watermolen van Rakhorst

Van LIEF Amsterdam tot Watermolen van Rakhorst

Het contrast kan niet groter. Eigenaar Erik van Wilsum bezit al flink wat jaren (17!) de bekende Amsterdamse eventlocaties TOBACCO en LIEF Amsterdam. Twee plekken die bekend zijn om de bijzondere mix van culturele broedplaats én zakelijke events. Daarnaast runt zijn vriend en collega Jur Elders ook nog eens Uitjesbureau.nl waarmee zo’n 1.000 bedrijfsuitjes per jaar worden georganiseerd en Uitjes.nl, een portaal waar de gehele eventwereld zijn producten en locaties gratis kan plaatsen. “De hectiek van de goedlopende bedrijven nam de overhand. We wilden weer eens écht iets samen doen. Toen kwam vorig jaar de Watermolen van Rakhorst, toen nog De Hoop genoemd, op ons pad. We waren op slag verliefd. En ik weet zeker dat gasten dat ook gaan zijn als ze hier komen.”

Creativiteit, historie en rust gecombineerd

De in 1667 gebouwde molen heeft een rijke historie en die is voelbaar als je op het domein rondloopt. Er zijn twee grote schuren en een hooiberg. De eerste schuur wordt een ‘artist in residence’ waar exposities gaan plaatsvinden, maar bijvoorbeeld ook yogalessen worden gegeven. De schuur daarnaast zal lokale horeca herbergen, zoals een eigen koffiebranderij, een ambachtelijk bakkertje of een kleine wijnbottelaar. Leuk voor particulieren, maar ook voor b2b-gasten tijdens bijeenkomsten.

Watermolen van Rakhorst

In het hoofdgebouw, dat bestaat uit drie gedeeltes waaronder de Graanschuur, is ruimte voor bijvoorbeeld mooie diners tot 80 personen, voorafgegaan door een borrel in het hoofdzaal van de Watermolen of een vergadering of klein congres op de Graanzolder. Tussendoor kan je tijdens de lunch lekker genieten van de groene omgeving. Of creëer een sessie in de buitenlucht, één-op-één gesprekken tijdens een wandeling rondom het meertje of een teambuildingactiviteit in het weiland of langs het beekje. Of gewoon een dagje lekker niks doen. Dat kan hier ook zo goed!

Watermolen van Rakhorst

Zelfvoorzienend zijn; hoe duurzaam wil je het hebben?!

Een deel van de opbrengst van alle events die in de Watermolen plaatsvinden, wordt gebruikt voor het herstel van het authentieke waterrad. Het doel is om binnen twee jaar stroom op te wekken en daarmee zelfvoorzienend te kunnen opereren. Daarnaast gaat de eigen moestuin ruimte bieden om hyperlokaal ingrediënten voor de catering te kweken en kunnen we het water, dat als schoonste van Nederland wordt gerekend door oa de watersommelier van de Waterproeverij.  Als dat niet duurzaam is, dan weten we het ook niet meer. 

Watermolen van Rakhorst

Zoals op alle locaties van ‘de heren’ is ook de Watermolen van Rakhorst cateringvrij. Neem dus je eigen cateraar mee of geniet van De Opschepper. Een Amsterdamse chef kok die na een carrière bij onder andere restaurant RIJKS, zijn toevlucht heeft gezocht in Deventer en met veel lokale ingrediënten werkt. 

Deze eventlocatie ligt lekker centraal binnen de driehoek Groningen – Utrecht – Twente. Dus woon je in die omgeving of wil je (terecht) een keer niet naar de bekende locaties in de randstad? Dan vind je bij Watermolen van Rakhorst een oase van rust, in een prachtige omgeving waar natuur, kunst en historische en moderne inrichting elkaar afwisselen. Je hebt een klap van de molen gekregen als je niet een keer gaat kijken!

Watermolen van Rakhorst
Watermolen van Rakhorst