Venues

Vier redenen waarom een plug & play locatie volgens Next Venue ideaal is

Will this be your Next-venue?

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Als voormalig creatief conceptontwikkelaar bij een evenementenbureau hield ondergetekende van een blackbox-locatie waar je zelf van alles in moest brengen. Precies passend bij je concept. Inmiddels zijn we vele jaren verder, is de wereld (en daarmee de behoefte van opdrachtgevers) veranderd en moet ik op deze gedachten terugkomen.

In gesprek met Anne de Waal, marketing manager bij Next Venue, besprak ik deze ontwikkeling. Ze noemde vier redenen waarom juist een plug & play locatie zo interessant is. Het moet gezegd worden; er is geen woord van gelogen.

Nexte Venue Qube Warehouse Insights

#1 Niet duur, wel duurzaam

Het is natuurlijk prachtig om alles speciaal voor jouw event ‘in te laten vliegen’. Maar zeg nou eerlijk; besef je wel wat dat vanuit duurzaamheidsperspectief betekent? Niet alleen voor de CO2-uitstoot van alle transporten, maar ook al het extra personeel dat moet worden ingezet. En past stoel x serieus zoveel beter bij jouw event dan stoel y? Precies, dat valt reuze mee.

Next Venue beschikt over 12 volledig ingerichte locaties, dus voorzien van techniek, aankleding en meubilair. Daardoor hoef je eigenlijk alleen nog maar met je gasten en een programma te komen en kan je van start. Hoe fijn is dat? Wel belangrijk om te zeggen; ook op een ingerichte locatie kan je jouw event persoonlijk maken. Denk aan het gebruik van licht in jouw bedrijfskleuren of inzet van recyclebare bannerdoeken (bij Midden Nederland Hallen via een lokale leverancier, of op andere locaties zoals De Rijtuigenloods). Kortom, check!

Next Venue Rijtuigenloods

#2 Qua kwaliteit niets te vrezen

Het voordeel van een volledig ingerichte locatie is dat de locatie erg goed heeft nagedacht over alle aanwezige zaken. Het meubilair en overige aankleding passen perfect bij de uitstraling van het pand, er is altijd genoeg van aanwezig (want ze weten de capaciteit) en het is hoogwaardig materiaal want als het niet steeds op transport hoeft, kan het ook niet veel beschadigen.

Hetzelfde geldt voor de techniek. De mooie locaties van Next Venue zitten veelal in monumentale panden. Daar zijn de facilitaire voorzieningen met zeer veel aandacht opgehangen, zodat licht en geluid optimaal tot zijn recht komen. Het is toch veel fijner om dat in te zetten, dan een leverancier langs te laten komen die de locatie niet kent?

Trouwens, kijk eens naar De Rijtuigenloods, waar de wagons gewoon in de ruimte staan en als subzaal kunnen worden ingezet. Veel gaver dan die aankleding ga je het niet krijgen hoor. Kortom, check!

Teka, Veenderhoeve

#3 Focus, focus, focus

Bij een plug & play locatie zijn techniek, aankleding, meubilair en catering allemaal te regelen via één belletje. Hoe lekker is dat? Dat betekent dat jij je full focus kunt storten op de aanmeldingen en het programma. Daarnaast zorgt het ervoor dat er minder partijen zijn om mee te schakelen en dus minder momenten voor ruis in de communicatie.

Kortom, check!

Elevate your Event, Midden Nederland Hallen

#4 Minder Katjing

Het spreekt voor zich dat als je alles zelf moet inbrengen in een locatie, je met meer leveranciers werkt. Die hebben allemaal een bedrijf, wagenpark en personeel en daarmee hogere kosten. Zet dat af tegen een volledig ingerichte locatie en je snapt dat het prijstechnisch interessanter is om bij zo’n locatie jouw event te organiseren.

Hetzelfde geldt ook voor de catering bij Next Venue; die wordt centraal vanuit één keuken geregeld voor de 12 locaties. Dat zorgt voor grotere inkoop en daarmee prijsvoordeel.

Kortom, check! Need we say more? Nee toch? Dus check Next Venue voor jouw ‘next venue’!